Контраст
Шрифт
У ЛьвДУВС влаштували День відкритих дверей для вступників
НАВС

До університету завітали майбутні абітурієнти та їхні батьки. Цьогоріч на заході побувало понад 100 відвідувачів. Це молодь із різних регіонів України: Львівської, Тернопільської, Волинської, Івано-Франківської, Хмельницької, Вінницької та Полтавської областей.   

На початку події присутні прослухали Державний Гімн України та вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв, полеглих на війні.

Після цього гості переглянули презентаційний відеоролик про Львівський державний університет внутрішніх справ, який багато років поспіль є одним із найпрестижніших вишів на Львівщині.  

 

Учні загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, інших закладів освіти та їхні батьки дізналися про структуру університету, освітні програми та напрями підготовки.

Очільник вишу Роман Благута виступив перед присутніми з промовою.  

«Вітаю потенційних здобувачів освіти та їхніх батьків у стінах Львівського державного університету внутрішніх справ. Попри воєнний стан, показники активності вступників та рейтинг нашого вишу зростає. Адже дедалі частіше молодь прагне стати захисниками України на усіх фронтах: протидії злочинності, правового забезпечення органів державної влади та місцевого самоврядування, на економічному фронті та інших. Сучасні умови диктують нам потребу дуже швидко формувати новий образ поліцейського. А він не лише повинен професійно виконувати свої функції, але й бути психологічно стійким та фізично розвиненим. Задля цього ми впроваджуємо нові інтерактивні методи навчання та створюємо сучасну полігонну базу. Не забуваємо і про дозвілля наших здобувачів», – зазначив ректор університету.  

Він розповів присутнім про освітні можливості ЛьвДУВС. Зокрема підкреслив, що цього року у виші вперше відбувся набір на державну форму навчання за програмою «Правоохоронні інформаційні системи». Очільник університету акцентував на тому, що діяльність підрозділів Нацполіції зараз неможлива без сучасних інформаційних технологій.

«Звісно, в умовах війни питання освіти та міжнародної співпраці ускладнилося, але водночас це надало нові можливості для наших студентів та курсантів. Пам'ятаймо, що перемагає та держава, де освіта якісна та розвинена», – відзначив наприкінці Роман Благута. 

Наступним до майбутніх вступників звернувся заступник директора Інституту з підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Данило Йосифович. Він розповів присутнім про структуру Інституту, спеціальності, тривалість освітніх програм та їхні особливості.

«Ми здійснюємо підготовку за напрямами «Право», «Правоохоронна діяльність» та «Правоохоронні інформаційні системи». Усі наші програми є доволі гнучкими, оскільки науково-педагогічні працівники не лише проводять теоретичну підготовку, але зосереджуються на практичній частині, тобто інтерактивних зустрічах, тренінгах. Після завершення першого курсу здобувачі проходять ознайомчу практику, після другого – навчальну, а через три роки вони стажуватимуться. Це максимально наближає бажаний результат. Ми робимо все, аби навчання було насиченим, цікавим та різноманітним», – розповів Данило Йосифович. 

Продовжив ознайомлювати абітурієнтів із особливостями навчання у ЛьвДУВС директор Інституту права Іван Красницький.

 

Він зазначив: «Професія правника зараз потрібна й поважна. Наші випускники можуть працювати в органах державної влади, правоохоронних структурах, ставати успішними адвокатами, нотаріусами, суддями й прокурорами. Жодних обмежень щодо майбутнього працевлаштування немає. У нашому Інституті ми дотримуємося стандарту, який визначений Міністерством освіти та науки України. Згідно з ним чверть освітнього часу студенти присвячують вибірковим дисциплінам та саморозвитку. Наш освітній процес – це симбіоз науки та практики». 

Війна зобов'язала українську молодь дорослішати та мужніти швидше, ніж вона би цього хотіла. І в сучасних неспокійних умовах, напевне, кожен почав по-іншому ставитися до питання власної безпеки та психологічного здоров'я. На цих тезах акцентував директор Інституту управління, психології та безпеки В'ячеслав Бліхар.

«Для батьків важливо, аби їхні діти були у безпечному середовищі – не лише в сім'ї, але й загалом у суспільстві та державі. Цього ми з колегами і навчаємо наших здобувачів», – додав він.  

У другій частині зустрічі присутні мали змогу поставити керівництву університету численні запитання про особливості вступу та навчання у виші.   

Також до Дня відкритих дверей талановиті вихованці ЛьвДУВС підготували творчі номери. Третьокурсник факультету №3 Юрій Сочин продекламував авторський вірш, а колектив здобувачів Інституту з підготовки фахівців для підрозділів Нацполіції виступив зі зворушливим танцем. Крім того, курсанти Юрій Сочин та Дарина Фотіна виконали пісню «Ой, у лузі червона калина». 

 

Далі на університетському подвір'ї майбутні вступники переглянули видовищні показові виступи вихованців вишу. 

 

Майбутні абітурієнти розповіли про враження від нинішнього заходу та поділилися думками щодо вибору майбутньої професії.

«Зараз навчаюся у коледжі. Завітала на День відкритих дверей, аби більше дізнатися про вступну кампанію та про те, які переваги навчатися саме тут. Планую стати курсанткою факультету №3. Переконана, професію поліцейського у наш час обирають лише сміливці. Але до випробувань, які очікують на мене, я цілком готова», – розповіла 16-річна Марія. 

Стати курсантом ЛьвДУВС також прагне Максим зі Львова. Наступного року він закінчує школу і вже вирішив, що вступатиме саме сюди. «Поліцейським я мріяв стати, коли був іще шестикласником. З факультетом та спеціальністю ще визначаюся. Тому і прийшов на День відкритих дверей, щоб краще зорієнтуватися, побачити нові для себе перспективи. Хочу поспілкуватися з курсантами, щоб надихнутися і перейняти їхній досвід навчання тут», – поділився хлопець.

Схожі новини: