Контраст
Шрифт
У Львові напрацювали ідеї та рекомендації щодо протидії торгівлі людьми
НАВС

У Львові відбулася зустріч на тему «Протидія торгівлі людьми: питання, які потребують адвокації». Ініціатором заходу стала громадська правозахисна організація «Ла Страда – Україна».

До обговорення та напрацювання ідей долучилася завідувачка відділення актуалізації навчання та практичної підготовки ЛьвДУВС Олександра Захарова. На зустрічі також були присутні представники департаменту соціального захисту населення, служби у справах дітей облдержадміністрації, Головного управління Національної поліції у Львівській області, громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» тощо.

Учасники обговорили спільні організаційні заходи та майбутні проєкти, проблемні аспекти встановлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми, а також обмінялися досвідом.

Олександра Захарова відзначила, що ЛьвДУВС готує фахівців для підрозділів Національної поліції за напрямком протидії торгівлі людьми та загальнокримінальним злочинам. Вона розповіла присутнім про заходи, що відбуваються в університеті у цьому напрямку: міжнародні конференції, круглі столи, тренінги, онлайн-курси.

Представниця вишу додала, що наразі відбувається реконструкція криміналістичного полігону. Після її завершення тут проводитимуть навчальні квести з розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, зокрема, випадків трудової та сексуальної експлуатації.

Напрацьовані результати зустрічі будуть узагальнені ГО «Ла Страда – Україна» та стануть важливим кроком у сфері протидії торгівлі людьми.

Схожі новини: