Контраст
Шрифт
#UAразом: відбулася зустріч ректора ХНУВС з головами територіальних громад
НАВС

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч керівництва на чолі з ректором генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком і голів територіальних громад Чугуївського та Лозівського районів Харківської області.

У заході взяли участь: голова Лозівської РДА Володимир Ромах,  перший заступник голови Чугуївської РДА Костянтин Козлітін та голови громад: Лозівської – Сергій Зеленський, Первомайської – Микола Бакшеєв, Близнюківської - Геннадій Король, Зміївської - Павло Голодніков, Малинівської - Микола Семер’янов, Старосалтівської - Едуард Коновалов, Чкалівської – Віктор Соловйов, заступники голів громад: Чугуївської - Людмила Макаренко, Біляївської - Олег Приймак, Олексіївської - Олександр Аленєвський, Новопокровської - Наталія Сергєєва. Учасники заходу обговорили питання військово- та національно-патріотичного виховання, профорієнтаційної роботи та інші напрями подальшої співпраці.

Ректор університету зазначив, що зустріч відбувається у дні, коли Україна демонструє всьому світу свою єдність. Сьогодні, у непростий для держави час необхідні спільні зусилля органів влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів для забезпечення спокою і безпеки у кожній громаді. Валерій Сокуренко розповів про діяльність та можливості Харківського національного університету внутрішніх справ, зокрема акцентував увагу на підготовці поліцейських офіцерів громад, ініціював проведення спільних заходів з національно-патріотичного виховання, а також у культурній, спортивній, безпековій та інших галузях. Генерал підкреслив, що університет готовий надати допомогу у питаннях організації навчання підрозділів територіальної оборони громад фахівцями кафедри вогневої, тактико-спеціальної підготовки, а бажаючі мають можливість вступити на навчання на кафедру військової підготовки, стати  офіцерами запасу і отримати офіцерське звання «молодший лейтенант».

Фахівці Наукового парку «Наука та безпека» Харківського національного університету внутрішніх справ мають можливість розробити програми безпеки громади, зокрема: консультування щодо розробки концепції та архітектури системи інтелектуального відеоспостереження, підбору відповідного обладнання та програмного забезпечення для її коректного функціонування; проведення навчання персоналу центрів обробки даних; допомога в аналізі трафіку з камер відеоспостереження для встановлення подій, транспортних засобів, осіб з метою оперативного реагування на правопорушення та злочини, забезпечення громадського порядку та публічної безпеки, зменшення кількості ДТП та інших правопорушень.

В обговоренні питань співпраці взяли участь перший проректор університету Дмитро Швець, голова Лозівської РДА Володимир Ромах, Лозівський міський голова Сергій Зеленський, Зміївський міський голова Павло Голодніков.

Для учасників зустрічі було проведено екскурсію територією навчального закладу. Гості ознайомилися з роботою наукового парку, спеціалізованих аудиторій, українського освітньо-культурного центру, відвідали сучасний стрілецький комплекс, оглянули навчально-тренувальні полігони, спортивні споруди, тренажерну залу, ознайомилися з побутовими умовами проживання курсантів і студентів.

Учасники заходу висловили бажання продовжити більш тісну співпрацю з Харківським національним університетом внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: