Контраст
Шрифт
Участь курсантів ОДУВС у навчальному квесті з розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми
НАВС

У період з 28 по 30 жовтня курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування взяли участь у навчальному квесті з розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми для здобувачів освіти МВС, який проходив у Дніпропетровській області в с. Піщанка в готельному комплексі «Good Zone».

 

 

Навчальний квест було організовано в рамках проєкту «Підтримка Міністерства внутрішніх справ України у боротьбі із домашнім насильством, торгівлею людьми й кіберзлочинністю в Україні» за підтримки Координатора проєктів ОБСЄ. Головною метою даного квесту було ознайомлення з особливостями розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми. Тренінги були побудовані із використанням реалістичних сценаріїв, які моделюють випадки трудової та сексуальної експлуатації, включаючи випадки експлуатації неповнолітніх. Сценарії були розроблені на робочих зустрічах, організованих Координатором проєктів ОБСЄ.

 

 

Так, в перший день курсанти отримали теоретичні знання відносно основних аспектів та методів розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми із повторенням кримінального процесу, психології та основ кібербезпеки. На другий день здобувачі освіти відпрацьовували проведення слідчих (розшукових) дій з дотриманням вимог чинного законодавства:
– пред’явлення особи для впізнання;
– допит неповнолітньої особи;
– обшук житла.

 

 

На третій день організаторами заходу було запропоновано формування практичних навичок проведення розшукових дій відносно інформації щодо особи, банківських рахунків, місця реєстрації з дотриманням вимог чинного законодавства.

Учасники навчального квесту поділилися враженнями щодо участі у тренінгах та підкреслили високий рівень організації заходів та актуальність напрацювання саме практичних навичок роботи із потерпілими та підозрюваними особами у торгівлі людьми.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: