Контраст
Шрифт
Участь представниці ОДУВС у Форумі Асоціації юридичних клінік України
НАВС

Завідувачка юридичною клінікою, доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Юлія Шмаленко взяла участь у осінньому  Форумі Асоціації юридичних клінік України «Потенціал юридичних клінік у модернізації юридичної освіти», який відбувся 17-18 вересня 2020 року у Києві.Форум розпочався з експертного обговорення: «Від освітньої філософії до стандартів вищої правничої освіти». Експерти з Міністерства освіти та науки, а також Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти розповіли про стандарти, акредитацію та перспективи розвитку правничої освіти. Під час панельних дискусій говорили про значення в майбутній професії  студента-юриста юридичної клініки та про зміни, яких потребують юридичні клініки, як платформи для розвитку правничих навичок.

 

На міжнародних  платформах «Потенціал юридичних клінік у модернізації юридичної освіти: іноземний досвід» та «Український досвід vs іноземні практики» іноземні експерти поділились своїми думками щодо врахування потреб студентів в роботі юридичних клінік, з ким можна співпрацювати юридичним клінікам, щоб це приносило користь клініцистам, яким чином краще застосовувати «Street Law».Практична складова форуму розпочалась з панелі: «Студент VS  Роботодавець. Сучасний портрет випускника-юриста». Спільними зусиллями вдалось створити портрет сучасного студента-юриста з погляду студентства та роботодавців.  Особливий наголос було зроблено на наявність як hard skills, так і soft skills у студентів-юристів.

 

Учасники форуму пройшли воркшопи з особливостей написання цікавих юридичних текстів студентами-юристами та створення власних онлайн курсів.  Завершився Форум воркшопом «Ключові питання правничої етики для викладачів юридичних клінік» від Джеймса Молінтерно (Washington & Lee University School of Law).


ВЗГ ОДУВС

 

Схожі новини: