Контраст
Шрифт
Участь у Національній олімпіаді юридичних клінік з консультування клієнтів
НАВС

У період з 18 до 20 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбулася Національна олімпіада юридичних клінік з консультування клієнтів, організована Асоціацією юридичних клінік України. Змагання мали на меті сприяти поглибленню знань здобувачів вищої освіти правничих факультетів, набуттю вмінь і навичок щодо консультаційних функцій юридичної практики.

У фінальну частину потрапили лише 11 команд з усієї України, серед яких і команда юридичної клініки «Захист» навчально-наукового інституту № 1 Національної академії внутрішніх справ. Її представили здобувачі вищої освіти Людмила Слюсар та Іван Кузнєцов.

 

Зауважимо, що ця олімпіада відбувалася іноземною мовою (англійською) і стала відбірковим етапом для участі української команди в міжнародних змаганнях з консультування клієнтів ім. Брауна-Мостена.

Тематика цьогорічної олімпіади – «Human rights – права людини», а саме: право на мирні зібрання, свободу віросповідання та баланс права на приватність, недискримінацію.

За формою змагання імітували процес інтерв’ювання та консультування в юридичному офісі за участю двох практикуючих юристів і клієнта, роль якого виконував запрошений актор. Студенти-консультанти впродовж відведеного часу повинні були з’ясувати додаткову інформацію до короткого меморандуму справи, який учасники отримали заздалегідь, встановити психологічний контакт з клієнтом, продемонструвати навички слухання й аналізу, етичну поведінку та командну роботу.

За результатами олімпіади перемогу в змаганнях здобула команда юридичної клініки Школи права Українського католицького університету (м. Львів).

Судді змагань відзначили злагодженість команди юридичної клініки «Захист», її спрямованість на розв’язання проблем клієнта й надання допомоги та загалом перспективи для подальшого розвитку.

Учасники олімпіади Людмила Слюсар та Іван Кузнєцов висловили вдячність за допомогу в підготовці до заходу доценту кафедри конституційного права та прав людини НАВС, кандидату юридичних наук, доценту Тетяні Кулик.

Усі учасники Національної олімпіади отримали сертифікати та незабутні враження від участі в заході, а також мотивацію для подальшого підвищення рівня своїх знань і вдосконалення практичних навичок щодо юридичного консультування.

 

Юридична клініка «Захист» ННІ № 1,
відділ організації наукової діяльності та захисту прав інтелектуальної власності НАВС

Схожі новини: