Контраст
Шрифт
Університетська спільнота долучилась до семінару «Підхід НАТО до виховання доброчесності»
24 листопада в режимі онлайн відбувся семінар для навчальних закладів системи Міністерства внутрішніх справ України щодо виховання доброчесності, організований МВС спільно з Програмою НАТО з виховання доброчесності. У заході взяли участь викладачі та курсанти всіх факультетів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.
НАВС

Під час семінару учасники говорили про міжнародні нормативно-правові акти, норми та стандарти з антикорупційної діяльності, та дізналися про підхід НАТО до виховання доброчесності.

 

Керівник Програми НАТО – Україна з виховання доброчесності штаб-квартири НАТО, доктор Надя Міланова зупинилася на необхідності розробки Програми доброчесності, націленої на укріплення принципів належного врядування у сфері безпеки та оборони. З її слів стало відомо, що метою програми є розвиток індивідуального та інституційного потенціалу шляхом запровадження або зміцнення прозорості, підзвітності та цілісності в оборонних інституціях, як необхідної умови зниження корупційних ризиків.

 

 

Спікер відмітила, що корупція та неналежне управління є реальними загрозами для безпекової сфери, вони перешкоджають демократії, верховенству права та економічному розвитку.

 

 

 

«Важливість запровадження заходів, спрямованих на вдосконалення розбудови доброчесності стосується рівною мірою як країн-членів НАТО, так і країн-партнерів. Саме для цього була ухвалена нова політика НАТО з розбудови доброчесності, яка підтверджує переконання, що демократичний контроль є фундаментом для стабільності у євроатлантичній зоні та ключовим для міжнародного співробітництва», – зазначила вона.

 

 

У рамках семінару одну з лекцій провів старший помічник юриста офісу з юридичних питань Агенції НАТО зі зв’язків з громадськістю Вінсен Рубер. Спікер навів приклади корупційної складової у діяльності великих корпорацій, після чого курсанти розв’язували реальні кейси.

 

 

Відділення зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
03.11.2023
«Викрадачі зброї»: відкрите бінарне заняття з елементами поліцейського квесту для курсантів ДДУВС
У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ за участі представника ГУНП в Дніпропетровській області відбулось бінарне заняття з елементами поліцейського квесту під назвою «Викрадачі зброї».
17.11.2023
«Національна ідентичність на новому етапі розвитку українського суспільства»: у ДДУВС пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція
Учасники обговорили пошук шляхів ефективного вирішення проблем формування і розвитку національної ідентичності в умовах воєнного стану в контексті національної безпеки.