Контраст
Шрифт
Урочисте засідання наукового гуртка кафедри українознавства ХНУВС
НАВС

З нагоди відзначення 300-ї річниці від дня народження видатного українського філософа і педагога Григорія Савича Сковороди відбулося урочисте засідання курсантського наукового гуртка кафедри українознавства факультету № 2 ХНУВС, яке паралельно проходило на двох університетських локаціях.


Для проведення заходу було використано різноманітні форми. Старша викладачка кафедри Наталія Єльнікова та доцентка кандидатка педагогічних наук, доцентка Інна Голопич провели засідання у форматі літературної вітальні під гаслом «Життєвими стежками Григорія Сковороди». Відеопрезентацію про життєвий і творчий шлях Сковороди супроводжували музичні твори на слова класика: «Всякому городу – звичай і права», «Ой, ти пташко-жовтобока», «Стоїть явор над водою», «Ах поля, поля зелені», старовинні українські пісні-канти, фрагменти з опери М. Лисенка «Наталка Полтавка».

Відбулася вільна розмова викладачів і курсантів, під час якої обговорювалось багато всіляких питань, серед яких були і досить гострі. Завдяки цьому постать Сковороди стала більш зрозумілою для молоді, так би мовити, зійшла з п’єдесталу.


Доцентка кафедри кандидатка філологічних наук, доцентка Вікторія Перцева та старша викладачка кандидатка філологічних наук Олена Оверчук обрали класичну форму засідання з виголошенням курсантських наукових доповідей і подальшим їх обговоренням аудиторією. Теми доповідей курсантів і курсанток факультету № 2 були досить цікавими. Анастасія Слободенюк підготувала доповідь на тему «Григорій Сковорода: легенди і дійсність», Андрій Гладкий – «Роль сковородинівських висловів у створенні сучасних технологій», Лілія Путято – «Цікаві факти про Григорія Сковороду», Ксенія Коновалова та Дар’я Семчук – «Тип інтелігента, «українського Сократа» Григорія Сковороди», Олена Бацінко – «Жанр байки у творчості Григорія Сковороди», Аліна Ільяшова – «Актуальність морально-етичних орієнтирів творчої спадщини Григорія Сковороди». Курсанти факультету № 3 Роман Комаров і Дарина Михальова виступили з доповіддю «Пам’ятники Григорію Сковороді в Україні», яка супроводжувалась демонстрацією інтерактивної мапи, розробленої курсантами факультету № 2.

На засіданні були присутні проректор університету доктор юридичних наук, професор Анатолій Клочко та заступник декана факультету № 2 з навчально-методичної роботи кандидат педагогічних наук доцент Сергій Гіренко, які звернулися до аудиторії з промовами, присвяченими Сковороді.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: