Контраст
Шрифт
Урочистий випуск поліцейських в Одеському державному університеті внутрішніх справ
НАВС

03 липня в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбувся випуск поліцейських та посвячення їх у захисники правопорядку.

 

Підтримати, привітати та розділити радісні миті з випускниками, які ось-ось отримають диплом про вищу освіту, зібралися їх родини, друзі, близькі та почесні гості університету. Юні поліцейські стоять на порозі нового життя. Це неймовірно хвилююча та довгоочікувана для них подія.

 

Відкрив свято вражаючий виступ колективу барабанщиць Одеського державного університету внутрішніх справ.

 

Захід розпочався з виконання Державного Гімну України, після чого присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять військових, правоохоронців і добровольців, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність нашої країни.

 

Ось і настала довгоочікувана мить – вручення дипломів випускникам.

 

Першими дипломи й первинне спеціальне звання «старший лейтенант поліції» отримали відмінники.

 

Посвячення їх у захисники правопорядку здійснив ректор Одеського державного університету внутрішніх справ генерал поліції другого рангу В’ячеслав Аброськін.

 

Дипломи з відзнакою молодим офіцерам вручив почесний гість начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України полковник поліції Ігор Бабич.

 

Академічну відзнаку про закінчення університету випускникам вручив тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Одеській області полковник поліції Олександр Ганжа.

 

Вручення дипломів – це завжди визначна подія, адже це не тільки завершальний етап навчання, це підведення підсумків роботи викладачів та курсантів, урочисте визнання результатів їхньої спільної плідної праці.

 

Роки навчання пролетіли майже непомітно, і ось настав довгоочікуваний день, коли юним поліцейським вручили заповітні дипломи.

 

Право для вручення дипломів та посвячення у захисники правопорядку випускників, яким присвоєно офіцерське звання «лейтенант поліції», було надано членам Вченої ради, деканам факультетів та почесним гостям.

 

135 випускників університету отримали дипломи та відтепер нестимуть службу в лавах Національної поліції України.

 

З привітальним словом до випускників Одеського державного університету внутрішніх справ, колег, ветеранів, батьків та гостей заходу звернувся ректор університету внутрішніх справ В’ячеслав Аброськін:

 

«Наш університет є найстарішим закладом вищої освіти Міністерства внутрішніх справ з власною історією. Незважаючи на свій майже 100-річний вік, він ні на хвилину не знижує позитивної динаміки свого розвитку. Так, на сьогодні в університеті працюють 30 докторів наук і професорів та більше ніж 150 кандидатів наук і доцентів. Результатом їхньої плідної роботи є той факт, що сьогодні 27 випускники отримали диплом з відзнакою».

 

«Ваш обов’язок – захищати громадян нашої країни, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави та з гідністю нести високе звання офіцера поліції – випускника Одеського державного університету внутрішніх справ», - додав очільник вишу.

 

Далі за зразкове навчання, активну участь у науковому та громадському житті університету, вміле застосування одержаних знань під час виконання службових обов’язків та з нагоди відзначення Дня Національної поліції України цінними подарунками – годинниками – були нагороджені троє випускників університету.

 

Випускників Одеського державного університету внутрішніх справ привітав начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України полковник поліції Ігор Бабич: «Майже сторічний досвід підготовки правоохоронців, досвідчений та професійний персонал, потужна навчально-матеріальна база, незвичайний клімат, етнічний колорит, багатовіковий історичний колорит та спадщина славетного міста у поєднанні, дійсно дозволяють готувати висококваліфікованих поліцейських і це без перебільшення, оскільки зараз перед нами стоїть фактично чверть особового складу, який завершив навчання, не тільки успішно, але і з червоним дипломом. І вітаю особисто вас - вчорашні курсанти, а тепер - наші колеги, які обрали дійсно нелегкий шлях - шлях правоохоронця, який є дуже відповідальним. Та хочу, щоб слова “Служити та захищати” були для вас не просто гаслом, а філософією вашого подальшого життя та роботи».

 

З вітальним словом до присутніх звернувся тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області полковник поліції Олександр Ганжа: «Сьогодні ви починаєте новий етап в житті, залишаєте стіни університету, щоб стати частиною великої родини захисників правопорядку. Бажаю вам легкого старту та успішної реалізації в нелегкій, але дуже важливій професії, гідно нести звання офіцера поліції та вірою і правдою захищати життя людей. Поліція Одещини чекає на вас. Ми віримо у вас та покладаємо на вас великі надії». Також від начальника ГУНП в Одеській області найстараннішим випускникам було вручено подяки.

 

 

До присутніх звернувся командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа: «Що потрібно людині щоб відчувати щастя? Потрібно найголовніше відчуття - відчуття захищеності. В чому вона полягає? Це захищеність віросповідань, захищеність в економічному плані, захищеність слова, захищеність демократичних цінностей держави. Але це відчуття захищеності залежить від вас. Захищеність людини на вулиці, вдома, і ви повинні це відчуття їм надати. Це ваше рішення, ви його обрали, коли тільки прийшли до Одеського державного університету внутрішніх справ».

 

З урочистим випуском поліцейських привітав Єпископ Одеський і Балтський Православної церкви України владика Афанасій, після чого провів благодатний молебень та освятив випускників.

 

Від імені батьків до випускників звернулась представниця батьківського комітету Тетяна Фаренюк: «Хочу подякувати, насамперед, керівництву та викладачам університету, адже саме ви заслуговуєте особливої поваги та слів вдячності. Дякуємо вам за розуміння, професійність, мудрість та вміння працювати з молодим поколінням. Дорогим нашим випускникам сердечно бажаємо бути на рівні високих умов сучасного життя, не втрачати своїх можливостей, завжди бути впевненими у своєму успіху та досягати своїх найкращих перемог».

 

Цього святкового дня своїми враженнями та емоціями ділилися й випускники. Так, випускник факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Вадим Бурбан зазначив: “Сьогодні окрему подяку хочу висловити викладачам, які були поруч з нами протягом такого великого терміну часу, нашому керівнику курсу, який став для нас всіх справді другим батьком. Окрему подяку хочу виразити керівництву університету за гідні умови навчання та допомогу у всіх наших починаннях.

 

Хочу також подякувати ректорові університету за його настанови та переданий нам досвід, а також організовані зустрічі з дійсно цікавими людьми. Університет дав нам багато, насамперед, це знання, які допоможуть нам у подальшій службі, він дав нам друзів, але особисто мені університет дав набагато більше...”.

 

Та неочікувано для всіх Вадим наважився на рішучий крок, вставши на одне коліно, зробив пропозицію руки та серця своїй коханій дівчині, яка не вагаючись відповіла «так».

 

Всі присутні, затамувавши подих, спостерігали за неймовірно зворушливою подією та оплесками привітали двох закоханих. Зичимо щасливій парі щастя, безмежної любові, взаєморозуміння і взаємоповаги! Адже окрім опанування омріяної професії, вони стають на крок ближче до створення власної сім'ї.

 

Хвилюючим моментом для усіх присутніх став перший офіцерський вальс.

 

Завершилося свято церемонією прощання з прапором університету та проходженням урочистим маршем.

 

Слова привітань на адресу випускників лунали також від рідних та друзів, старших колег та педагогів, які прийшли підтримати юних поліцейських у цей хвилюючий, але надзвичайно важливий для них день.

 

Щиро вітаємо випускників з успішним закінченням навчання! Бажаємо використовувати та примножувати здобуті в університеті знання, великих здобутків та успіхів у професійній діяльності, а також впевнено крокувати дорогами життя!


ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: