Контраст
Шрифт
Урочистості з нагоди 27-річчя Харківського національного університету внутрішніх справ
НАВС

22 листопада виповнилося 27 років з дня надання університетського статусу Харківському національному університету внутрішніх справ. Урочистими заходами відзначив цю дату колектив університету. На великому плацу вишикувався постійний та перемінний особовий склад, керівництво вишу, завітали народні депутати України та інші почесні гості.

Вітаючи присутніх із річницею, голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, народний депутат України Сергій Іонушас зазначив, що своїми провідними позиціями університет завдячує натхненній праці колективу – ректорів, науково-педагогічного складу, командирів, випускників. Побажав і надалі працювати на розбудову України, як суверенної, демократичної, правової держави.

Член Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, народний депутат України Олександр Бакумов, який до обрання народним депутатом працював проректором університету, побажав усім із впевненістю дивитися у завтрашній день. «Ваш університет – потужний і базовий, кращий в системі вишів зі специфічними умовами навчання, – звертаючись до курсантів наголосив Олександр Бакумов. – Верховна Рада України докладає багато зусиль, щоб розвивати інституції, які входять до сфери управління МВС. Для вас створено всі умови, щоб  якісно проходили поліцейську службу, здобували нових знань та навичок. Упевнений, у вас – велике майбутнє. З вами працюють найкращі викладачі».

Перший ректор університету генерал-полковник міліції Олександр Бандурка нагадав присутнім, як створювався і розбудовувався виш, першочерговим і найголовнішим завданням якого була підготовка кадрів для правоохоронної системи України. «Як батько радіє дитині, яка дорослішає, розвивається, набуває знань і досвіду, так і я радію тому, яким є наш університет сьогодні, і за це щиро дякую своїм колегам по ректорству – Сергію Миколайовичу Гусарову, Дмитру Володимировичу Швецю, теперішньому ректору Валерію Васильовичу Сокуренку за невтомну і наполегливу працю, за великий внесок у розвиток закладу вищої освіти. Давайте не будемо запитувати «Що для мене зробила Україна?», давайте краще кожен з нас запитає себе: «Що я зробив для України?», і дамо відповідь успішним навчанням, високою дисципліною, згуртованістю, колективізмом, патріотизмом», – підкреслив Олександр Бандурка. Він побажав усім добра, миру та злагоди.

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко побажав колективу вишу наснаги в навчанні та службі. Звертаючись до курсантів, він зазначив, що «університет стає домівкою на час навчання і рідним на все життя. Підтримуйте один одного й після закінчення вишу, не втрачайте зв'язок! Ми пишаємося своїми випускниками. Серед них багато знаних й шанованих людей. Беріть з них приклад! Вам є на кого рівнятися! Навчайтеся і служіть так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог!».

У заході також взяли участь члени Комітету з питань правоохоронної діяльності, народні депутати України: заступники голови Комітету Григорій Мамка та В’ячеслав Медяник, голова підкомітету Микола Галушко, члени Комітету Олександр Куницький та Олександра Устінова, а також ректори попередніх років генерал-полковники міліції Олександр Бандурка, Сергій Гусаров, перший проректор університету полковник поліції Дмитро Швець, проректори: полковник поліції Сергій Бортник, Михайло Бурдін, Леонід Могілевський, Анатолій Клочко.

Ректор університету вручив нагороди працівникам вишу за багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: