Контраст
Шрифт
В Академії відбулася серія тренінгів для слідчих і дізнавачів Національної поліції, працівників прокуратури та Міністерства юстиції
НАВС

З 20 по 24 грудня на заміській локації НАВС (навчально-науковий інститут № 1, с. Віта - Поштова) тривали цільові навчальні семінари з актуальних питань досудового розслідування кримінальних правопорушень, учинених щодо дітей та за їх участю.

Ініціаторами заходу стали Департамент моніторингу дотримання прав людини МВС України, Офіс Генерального прокурора, Міністерство юстиції України, Національна поліція України за сприяння Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні.

Серед тренерів – досвідчені фахівці профільного департаменту Офісу Генерального прокурора, практичні психологи та сертифіковані тренери з числа науково-педагогічних і наукових працівників НАВС.

У заняттях взяли участь близько 250 представників підрозділів слідства та дізнання Національної поліції України, органів прокуратури та юстиції з усіх регіонів країни.

На навчальних майданчиках під керівництвом наставників відпрацьовано психологічні, тактичні й організаційні особливості роботи з різними категоріями дітей – потерпілими (жертвами домашнього насильства) та свідками кримінальних правопорушень, а також неповнолітніми, які перебувають у конфлікті з законом або утримуються в місцях ізоляції.

Проведення спільних освітніх (бінарних) заходів за участю представників кількох правоохоронних відомств є важливою складовою проєкту МВС України та міжнародних партнерів щодо запровадження правосуддя, дружнього до дитини. В активній фазі втілення також інші дотичні проєкти – «Безпечна школа», «Вихователь безпеки», «Барнахус», до реалізації яких залучено викладачів і науковців НАВС.

Успішне проведення навчань забезпечено фаховістю тренерів і завдяки матеріально-технічній базі Академії: оснащеними за європейськими стандартами аудиторіями нового навчального комплексу з широким використанням спеціалізованих полігонів, зокрема «Зеленої кімнати».

Учасники, які успішно завершили навчальний курс, отримали іменні сертифікати.

Докладнішу інформацію можна отримати  на офіційному вебпорталі НАВС

Відділ організації наукової діяльності
та захисту прав інтелектуальної власності НАВС

 

 

 

Схожі новини: