Контраст
Шрифт
В ДЮІ розпочато серію вебінарів за участю представників КМЄС
НАВС

Відділ комунікацій та міжнародних зв’язків розпочав проведення першого вебінару для курсантів та курсанток Донецького юридичного інституту з представниками КМЄС. Тема була дуже актуальна! Присутні на онлайн зв’язку обговорювали випадки екологічних правопорушень як в Україні, так і закордоном.

Учасниками конференції стали екс-поліціант пан Георг Партенхеймер (Georg Partenheimer) та екс-поліціантка пані Хайке Кортманн (Heike Kortmann).  Іноземні колеги з Німеччини зі стажем понад 30 років роботи в поліції пояснили майбутнім правоохоронцям основи системи природоохоронного законодавства. Представники Місії навели приклади екологічних злочинів та розповіли яку відповідальність правопорушники можуть понести за злодіяння проти довкілля.

Пані Хайке Кортманн пояснила яким чином правоохоронці визначають ступінь заподіяної шкоди навколишньому середовищу. Курсанти та курсантки брали активну участь в вебінарі, ставлячи професійні питання до представників КМЕС. Спікери презентували екологічну мапу (за посиланням ecomap@gov.ua), яка надає можливість моніторити дані реєстру місць видалення відходів та стихійних сміттєзвалищ в Україні. Пані доповідачка навела багато прикладів із власного досвіду щодо здобування доказів екологічних злочинів.

Таким чином, досвід іноземних екс-поліціантів допоміг розібратися  у принципах екологічних правовідносин.

Схожі новини: