Контраст
Шрифт
В Одеському державному університеті внутрішніх справ розроблено інформаційні матеріали щодо протидії дискримінації, сексизму та гендерно-зумовленому насильству
НАВС

За підтримки Уряду Великої Британії через Фонд розвитку ефективного врядування, професором кафедри адміністративної діяльності поліції Оленою Ковальовою та доцентом кафедри адміністративної діяльності поліції Вікторією Томіною розроблено та розповсюджено серед поліцейських Одеського державного університету внутрішніх справ інформаційні пам’ятки для поліцейських на тему: «Ні дискримінації, сексизму та гендерно-зумовленому насильству на службі та в особистому житті», наліпки з мотиваційними написами «Гендерна рівність як стиль життя. Курсантки рухають зміни» та браслети з мотиваційними написами «#Поліція вільна від сексизму та дискримінації».


Дискримінація за ознакою статі та/або ґендеру є порушенням прав людини і перешкоджає реалізації прав людини та основоположних свобод, як це було визнано Комітетом ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок у його Загальній рекомендації №28, яка стосується основних обов’язків держав-учасниць відповідно до статті 2 Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

 

Сексизм є проявом таких історично нерівноправних взаємин між жінками та чоловіками, які призводять до дискримінації та перешкоджають повноцінному покращенню становища жінок у суспільстві. Сексизм є перешкодою до розширення прав і можливостей жінок та дівчат, які непропорційно страждають від сексистської поведінки; і далі відзначаючи, що ґендерні стереотипи та власні упередження формують норми, поведінку та очікування чоловіків та хлопців, а відтак призводять до сексистських дій.


Європейський суд з прав людини у своїй судовій практиці неодноразово стверджував, що сьогодні просування ґендерної рівності є основною ціллю держав-членів Ради Європи, а посилань на традиції, загальноприйняті припущення чи панівні соціальні установки недостатньо для обґрунтування різниці у ставленні за ознакою статі.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: