Контраст
Шрифт
В Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулась зустріч із заступником директора Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка
НАВС

Сьогодні, 16 грудня, за участі ректора Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеслава Аброськіна відбулась зустріч науково-педагогічного складу, курсантів та слухачів магістратури вишу із заступником директора Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ Євгенією Габер.



Під час зустрічі Євгенія Габер ознайомила присутніх з особливостями ведення переговорів з іноземними партнерами, окремо зупинившись на культурних, національних та релігійних аспектах та надавши декілька практичних рекомендацій до та під час візиту.



Зокрема, заступник директора Дипломатичної академії зазначила, що перед візитом необхідно ознайомитися з біографічною довідкою глави (та членів) делегації, переконатися в наявності потрібної атрибутики, продумати логістику, а також поцікавитися застереженнями щодо харчування та заздалегідь переглянути програму візиту і заходи, які нею передбачені.



Також Євгенія Габер детально розкрила елементи міжкультурної комунікації, на які також слід звертати увагу, як-то національні традиції, релігійні/етичні переконання, національна кухня, культура споживання, культура одягу, національна символіка тощо.



Розповідаючи про невербальну комунікацію, спікер відмітила, що знання мови жестів є кращим показником знання іншої культури, тож доречне і коректне використання жестів і мови тіла допоможе налаштувати співрозмовника на дружній лад. Спілкування було надзвичайно корисним та цікавим.



Ректор університету В’ячеслав Аброськін подякував Євгенії Габер за зустріч, відмітивши важливість проведення подібних заходів і в подальшому.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: