Контраст
Шрифт
В Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулись урочисті заходи до Дня Незалежності України
НАВС

На стройовому плацу Одеського державного університету внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.



Дивовижно та чаруюче розпочався захід з незвичайного виконання Державного Гімну України, адже пролунала мелодія від талановитого народного Кобзаря Одеси Павла Ровенка.



Присутні також вшанували хвилиною мовчання пам’ять військових, правоохоронців і добровольців, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність нашої країни.



З привітальним словом до всіх присутніх звернувся ректор Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеслав Аброськін: «Раніше ми, мабуть, не розуміли значення слова «Незалежність», але потім, коли почалась війна, воно стало очевидним. Шановні мої курсанти та курсантки, це ваша країна – Україна, це ваша мати, це ваш батько, це ви. І я хочу, щоб ви завжди пам’ятали, що ми з вас виховуємо не простих людей, а саме тих, які будуть захищати нашу державу. Ми повинні також з вами пам’ятати, що на поліцейських покладено відповідальне й благородне завдання – захист життя та здоров’я людей, прав і свобод громадян, боротьба зі злочинністю, охорона публічної безпеки та порядку».

 

«Вітаю всіх з Днем Незалежності України! Зичу усім міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, благополуччя та нових професійних перемог!», – додав очільник вишу.

Далі за сумлінне ставлення до навчання, активну участь у громадському житті університету та з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України ректор університету заохотив працівників, курсантів та студентів вишу.



Напередодні державного свята – Дня Незалежності України – багато теплих та щирих привітань лунало від почесних гостей, викладачів та курсантів університету.

Так, до присутніх звернувся український письменник, мовознавець, просвітянин, громадський діяч Олекса Різників, який привітав усіх з державним святом. Поет задекламував власні вірші, розповів про своє минуле, а також про те, як творилась українська незалежність.



Під час урочистостей з вітальними промовами також виступили членкиня Наглядової ради університету, випускниця університету Діана Яковлєва, а також студент факультету № 1 навчально-наукового інституту права та кібербезпеки, голова громадської організації «Центр добрих справ Одеського державного університету внутрішніх справ» Михайло Ліщенко.



Та урочистості не були б такими святковими та яскравими без виступів талановитої молоді Одеського державного університету внутрішніх справ.



Так, курсантка 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Карина Дєдова привітала присутніх патріотичним віршем до дня народження країни:

 

“Святковий день – двадцять четверте серпня,
Так хочеться усмішок і пісень.
Віднині Україна незалежна.
Запам’ятайте, люди, світлий день!
Здійснилась давня заповітна мрія,
Бажання і надія поколінь.
Це почуття свободи серце гріє
І піднімає думи височінь.
Давайте ж станемо пліч-о-пліч всі народи,
Щоб славу України відродить.
Щоб дружно жити, в радості і згоді,
Ми України сестри і брати”.

 

Додала святкового настрою присутнім переможниця вокального конкурсу “Голос університету” курсантка 2-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності імені Сергія Пригаріна Софія Ульянова, а виступ вокального колективу “Крок до зірок” став неперевершеним завершенням святкового заходу.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: