Контраст
Шрифт
В ОДУВС обговорили актуальні питання становлення та розвитку сучасного конституціоналізму в Україні
НАВС

В Одеському державному університеті внутрішніх справ кафедрою конституційного та міжнародного права проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію на тему: «Актуальні питання становлення та розвитку сучасного конституціоналізму в Україні (до 26-ї річниці Конституції України)».



Відкрив науковий захід ректор університету доктор юридичних наук, доцент, заслужений працівник освіти України полковник поліції Дмитро Швець. Очільник вишу зазначив, що сьогодні Україна та увесь цивілізований світ вимагає покарання звірств, що сталися в мирних містах нашої Батьківщини.

«Саме тому питання забезпечення природної свободи людини займає чільне місце в площині теорії та практики сучасного конституціоналізму», – наголосив Дмитро Швець.



У роботі конференції взяли участь представники закладів вищої освіти системи МВС України, а також фахівці Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д.Ушинського, Ужгородського національного університету, Університету імені А.Нобеля, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Маріупольского державного університету, Інституту законодавства Верховної Ради України.



Під час заходу учасники долучилися до обговорення теоретичних аспектів формування конституціоналізму в Україні, його історико-правових джерел; впливу глобалізаційних та євроінтеграційних процесів на розвиток вітчизняного конституційного права. Найбільшу дискусію серед присутніх викликали питання, пов’язані з необхідністю категоріального визначення термінів, що використовуються при характеристиці сьогоденної ситуації в Україні.



Підсумовуючи роботу конференції, її учасники відзначили, що актуальним залишається вирішення питань конституційно-правового забезпечення публічного управління в умовах воєнного стану.



За матеріалами Всеукраїнської науково-практичної конференції планується видання збірника тез «Актуальні питання становлення та розвитку сучасного конституціоналізму в Україні», у якому будуть висвітлені результати наукових досліджень учасників.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: