Контраст
Шрифт
В ОДУВС обговорили актуальні проблеми службово-бойової підготовки поліцейських та військовослужбовців у період дії воєнного стану
НАВС

В Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулось засідання Міжнародного науково-практичного круглого столу «СЛУЖБОВО-БОЙОВА ПІДГОТОВКА ЯК ОСНОВА ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ».

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор університету полковник поліції Дмитро Швець, який зазначив, що проблематика круглого столу щодо службово-бойової підготовки поліцейських щороку набуває все більшої актуальності, оскільки перед поліцейськими постають все нові виклики та небезпеки в їх професійній діяльності, які потребують високопрофесійної підготовки, набуття нових знань та навичок, постійного підвищення кваліфікації задля ефективного протистояння загрозам та небезпекам як суспільству, так і їх власному життю.

У роботі круглого столу взяли участь представники Національної поліції України, Державної прикордонної служби, Служби судової охорони, закладів вищої освіти МВС України, а також фахівці міжнародних партнерів вишу, а саме: Поліції Чеської Республіки, Академії Міністерства внутрішніх справ Республіки Грузія, Академії внутрішніх справ Республіки Болгарія, Литовської школи поліції.

Цільовою аудиторію стали провідні вчені, науково-педагогічний склад закладів вищої освіти МВС України, докторанти, ад’юнкти, аспіранти, слухачі магістратури, практичні працівники правоохоронних органів і військових формувань.

В ході наукового заходу були обговорені актуальні проблеми службово-бойової підготовки поліцейських та військовослужбовців в період дії воєнного стану як основи професійної діяльності та готовності до виконання службово-бойових завдань відповідно до закріплених повноважень, а також науково-обґрунтовані пропозиції щодо вдосконалення даної сфери.

Під час роботи круглого столу також було організовано практичну частину, в ході якої було продемонстровано та обговорено методику проведення занять з вогневої підготовки.

Оргкомітетом наукового заходу підготовлено резолюцію за окремими питаннями, які у подальшому будуть впроваджені у навчальний процес та у практичну діяльність органів та підрозділів поліції.

 

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: