Контраст
Шрифт
В ОДУВС проведено тренінг: “Формування у курсанток-поліцейських нульової толерантності до проявів дискримінації та сексизму”
НАВС

Завдяки щедрій підтримці британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку в рамках Фонду розвитку ефективного врядування для курсанток Одеського державного університету внутрішніх справ проведено тренінг: “Формування у курсанток-поліцейських нульової толерантності до проявів дискримінації та сексизму”. Керівницями та тренерками даного проєкту являються професор кафедри адміністративної діяльності поліції факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності поліції Олена Ковальова та доцент кафедри адміністративної діяльності поліції факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності поліції Вікторія Томіна.


Метою реалізації даного проєкту є формування у курсанток-поліцейських нульової толерантності до проявів дискримінації, сексизму, гендерно-зумовленого насильства шляхом підвищення їх обізнаності з питань причин та наслідків цих явищ, формування вмінь їх ідентифікації та протидії.


Впровадження принципів ґендерної рівності важливе у всіх сферах життєдіяльності суспільства, а особливо в тих, які тривалий час вважались суто чоловічими, зокрема поліцейській діяльності. Не дивлячись на те, що з кожним роком кількість жінок в поліції збільшується, відсоток їх на керівних посадах залишається незначним. Причинами цього є зокрема гендерні стереотипи, сексизм та дискримінація, які стають на заваді просуванню кар’єрними сходами.


Низька обізнаність з питань ґендерної рівності та відсутність нульової толерантності до проявів дискримінації, сексизму, ґендерно зумовленого насильства призводить до того, що поліціантки не вміють вчасно їх ідентифікувати, а навіть якщо і вміють, не завжди знають як на них реагувати. Іноді жінки внаслідок таких дій, не знаючи інших методів вирішення ситуації, звільняються з органів поліції. Тому потрібно створювати умови для того, щоб жінки на службі були в безпеці та почували себе захищено. До того ж деякі поліціантки самі продукують сексизм та дискримінацію та підтримують їх з боку чоловіків, не усвідомлюючи їх наслідки.


Саме нульова толерантність до проявів дискримінації, сексизму та ґендерно зумовленого насильства, обізнаність щодо алгоритму протидії ним є запорукою реалізації лідерських якостей жінок в поліції та становлення їх як професіоналок.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: