Контраст
Шрифт
В ОДУВС створено фотовиставку пам’яті Сергія Пригаріна
НАВС

Пам’ять про мужність та відвагу правоохоронців, які заради порятунку інших людей віддали найцінніше і найдорожче – своє життя, повинна завжди жити в наших серцях.


Саме тому в Одеському державному університеті внутрішніх справ організовано фотовиставку пам’яті дільничного офіцера поліції Приморського відділу поліції у м. Одесі ГУНП в Одеській області старшого лейтенанта поліції Сергія Пригаріна. На фото відображені зворушливі миті життя людини, вчинок якої назавжди залишиться прикладом надзвичайної мужності, героїзму та відваги.


«Людина живе доти, доки про неї пам’ятають. Тож ми повинні частіше згадувати про таких поліцейських, як Сергій Пригарін. Ми виховуємо майбутніх офіцерів поліції, які складали Присягу Українському народові, і курсанти повинні пишатися тим, що навчаються на факультеті, який носитиме ім’я справжнього героя», – зазначив ректор університету В’ячеслав Аброськін.


Трагічна подія сталася 19 січня 2018 року на вулиці Новосельського. Розшукуваний за хуліганські дії зловмисник посеред вулиці відкрив вогонь з автоматичної вогнепальної зброї і поранив трьох поліцейських, які прибули за викликом для затримання правопорушника. Найтяжчі поранення, які виявилися несумісними з життям, отримав Сергій Пригарін. Він присвятив професії поліцейського все своє життя і до останнього подиху з гордістю ніс звання офіцера поліції.


З болем у серці згадує той день дружина Сергія – Ксенія Пригаріна: «Було світле свято Водохреща і нічого не передвіщало біди. Сергій збирався на чергування, а я з дочкою – до храму. Єдине, що мене здивувало, це його небажання йти на роботу. Тоді я подумала, що він просто втомився, але напевно мала відчути щось інше, адже говорила з ним востаннє».


«Дочка часто згадує про батька, ставить тяжкі запитання, але я намагаюся відповідати чесно. Зараз, коли вона трохи підросла, я розповідаю їй правду, хоча щоразу, говорячи про це, в мене нібито встромляють з десяток ножів», – додає Ксенія.


«Це був гідний вчинок справжнього героя, який є прикладом для нас всіх. Це вчить нас бути сміливими та рішучими. Сергій Пригарін назавжди залишиться в нашій пам’яті як достойний та відважний поліцейський, який поклав своє життя заради інших людей», – впевнено зазначив курсант 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Володимир Кондратович.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: