Контраст
Шрифт
В ОДУВС відбулась ІV Всеукраїнська наукова конференція «Забезпечення прав людини і громадянина в Україні: правові та соціальні аспекти»
НАВС

Кафедрою державно-правових дисциплін спільно з кафедрою конституційного та міжнародного права і кафедрою трудового, земельного та господарського права в Одеському державному університеті внутрішніх справ проведена ІV Всеукраїнська наукова конференція «Забезпечення прав людини і громадянина в Україні: правові та соціальні аспекти».

 

У науковому заході взяли активну участь видатні науковці, слухачі ад’юнктури, аспірантури, магістратури, студенти та курсанти з Одеської, Донецької, Київської, Дніпропетровської, Харківської, Львівської та інших областей України (всього близько 100 учасників).

 

Під час конференції обговорювалися актуальні питання у рамках наступних секцій:

 

–  історичні аспекти формування прав людини та громадянина;

 

–  права людини в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку;

 

– забезпечення національної безпеки та правопорядку – як стратегічний напрям діяльності правоохоронних органів України;

 

– конституційне забезпечення реалізації гарантії прав та свобод людини і громадянина в Україні;

 

– підвищення якості вищої юридичної освіти в Україні: гарантії, виклики та перспективи.

 

Науковий захід відкрив ректор університету доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент Національної академії правових наук України Сергій Кузніченко, який зосередив увагу на дотриманні прав людини в умовах глобалізаційних викликів, інтеграційних процесів у світове співтовариство, а також реформуванні правоохоронних органів України.

 

З привітальним словом також виступив перший проректор університету кандидат юридичних наук, доцент полковник поліції Сергій Братель та звернув увагу на умови реформування правової системи України.

 

Доктор юридичних наук, професор Андрій Бабенко зосередив увагу на важливості теми дотримання прав людини та громадянина у контексті трансформації соціально-економічних відносин, глобалізації, викликів воєнних загроз і змін криміногенної обстановки.

 

Виступили з доповідями в контексті актуальних питань удосконалення законодавчого забезпечення захисту прав і свобод, аналізу проблем правової безпеки в Україні такі видатні вчені, як: професори Дмитро Забзалюк, Владислава Батиргареєва, Євген Зозуля, Єлизавета Львова, Єгор Назимко та інші.

 

Інші доповідачі розглядали широке коло питань, пов’язаних із забезпеченням широкого спектру основоположних прав і свобод людини і громадянина.

 

Учасники конференції з цікавістю вислухали й активно обговорили тематичні доповіді та в процесі конструктивної дискусії висловили думку, що проблема прав і свобод людини є актуальною. Конференція вказала на необхідність об’єктивного і всебічного дослідження та висвітлення питань прав і свобод людини у наукових розвідках, а також заохочення здобувачів вищої освіти до наукової роботи за даною проблематикою.

 

Конференція прийняла Резолюцію, у якій підтвердила необхідність забезпечення кожній людині повного без виключення обсягу прав і свобод згідно з основоположними документами міжнародного та національного права у сфері прав людини.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: