Контраст
Шрифт
В ОДУВС відбулась лекція на тему «Професійна підготовка правоохоронців в Греції» від радника/тренера з питань взаємодії поліції з громадою КМЄС в Україні
НАВС

05 жовтня відділом міжнародного співробітництва було організовано проведення лекції «Професійна підготовка правоохоронців в Греції». Спікером заходу виступив Георгіос Покас — радник/тренер з питань взаємодії поліції з громадою Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, генерал поліції у відставці (Греція).



Пан Покас прослужив понад 34 роки в поліції і 27 з них — на керівних посадах. Більше 9 років працює в міжнародному співтоваристві (ООН, ОБСЄ, ЄС, Рада Європи, КМЄС) в різних місіях і посадах, займаючись, головним чином, навчанням, підтриманням громадського порядку, зміцненням довіри і веденням переговорів. Має великий досвід управління проєктами, в тому числі спрямованими на реформування освіти і підготовки кадрів поліції, а також на сприяння реалізації спільних програм реформування поліції в постконфліктних та багатоетнічних регіонах.



У ході лекції Георгіос Покас висвітлив специфіку підготовки правоохоронців у Греції, вимоги до вступу до шкіл поліції, порядок присвоєння спеціальних звань поліції в Греції та вимоги до просування по кар’єрних сходинках. Окремо спікер зауважив на важливості взаємодії офіцера поліції із громадськістю та державними інституціями.



Захід проведено у робочій і водночас дружній атмосфері. Всі учасники були зацікавлені процесом та брали активну участь в обговоренні. Так, здобувачів освіти найбільше цікавив соціальний статус та рівень соціального забезпечення поліцейського Греції, строки служби та складності в роботі офіцера поліції в туристичному місті.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: