Контраст
Шрифт
В ОДУВС відбулась онлайн-зустріч з представниками Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі
НАВС

22 жовтня відбулась онлайн-зустріч представників Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі з викладачами кафедри конституційного та міжнародного права та студентами ОДУВС.



Голова моніторингової місії в Одеському регіоні Кайл Кінг відкрив зустріч та зазначив основну мету перебування місії на території України у період з 2014 року. За цей час на території держави та частині її тимчасово окупованої території знаходяться близько 700 неозброєних спостерігачів ОБСЄ.



Модератор зустрічі професорка кафедри Єлизавета Львова розпочала дискусію про роботу фахівців ОБСЄ під час пандемії. Основними завданнями експертів виступає спостереження за розвитком подій та їх фіксація за допомогою фото та відео. Також місія сприяє діалогу сторін. Разом з тим, представники допомагають відновленню інфраструктури в зоні проведення ООС. Директор ННІПК Юлія Громенко, яка є внутрішньо переміщеною особою, поставила питання щодо динаміки правового захисту населення тимчасово окупованих територій представниками різних міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ. Олегс Лагутінс, представник місії в м. Одеса, поділився досвідом роботи на території Сходу України.



Під час зустрічі учасники переглянули короткометражний фільм про завдання та особливості діяльності ОБСЄ. Експерти відмітили, що діяльність місії фіксується у звітах, що надаються щоденно. Вони знаходяться у вільному доступі у мережі Інтернет. Доцент кафедри Наталя Костова запитала про форми діяльності спеціалізованої місії в Одеській області. Старший викладач кафедри Ельміра Ахмедова поставила питання про те, які ефективні заходи має вжити світове співтовариство для завершення конфлікту на Сході України.



Студенти 3 та 4 курсу факультету “Право” також ставили чимало цікавих запитань. Студентка Тетяна Негруца запитала, чи допускає країна-агресор місію ОБСЄ до роботи в Криму та м. Севастополь. Олена Томак попросила розповісти про вагомі події, що відбулися на Сході країни з початку присутності місії ОБСЄ в Україні. Михайла Лищенка цікавило питання щодо того, як сильно окупанти перешкоджають роботі місії на Сході України, а також думка щодо нещодавнього блокування спостерігачів у місті Горлівка.



На всі поставлені запитання експерти дали вичерпні відповіді. Захід відбувався двома мовами – англійською та українською. Підводячи підсумки зустрічі, начальник кафедри Микола Юрченко подякував усім учасникам за активність та висловив надію на подальшу співпрацю з представниками місії ОБСЄ.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: