Контраст
Шрифт
В ОДУВС відбувся круглий стіл «Одеса – всеукраїнський хаб з протезування та реабілітації»
НАВС

За ініціативи народного депутата України, голови Наглядової ради ОДУВС Олексія Леонова на базі Одеського державного університету внутрішніх справ відбувся круглий стіл «Одеса – всеукраїнський хаб з протезування та реабілітації».

 

Основні питання, до обговорення яких долучилися народні депутати України, представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства соціальної політики, фахівці з реабілітації регіону:

1. Національний хаб з протезування та реабілітації в Одесі: початкова ступінь готовності, конкурентні переваги, підтримка проєкту.

 

2. Що потрібно зробити для реалізації проєкту «Одеса — всеукраїнський хаб з протезування та реабілітації» на національному та регіональному рівнях?

 

Відкрив захід ректор університету Дмитро Швець, який зазначив, що важливість проведення даного круглого столу обумовлена необхідністю врахування практичних викликів перед суспільством, яке має соціально інтегрувати і поважати своїх героїв.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, який відмітив, що для Комітету одне з пріоритетних завдань – створення системи реабілітації, яка б відповідала міжнародним стандартам та дозволяла оперативно реагувати на виклики повномасштабної війни.

Державний секретар МВС України Інна Ящук у вітальному слові підкреслила, що сьогодні глобальне питання полягає в тому, щоб в першу чергу надати фахову першу медичну допомогу і, безперечно, ми висуваємо до медичної галузі і до реабілітаційної професійної складової питання безбар’єрності, демократичності й доступності, чіткої маршрутизації та сучасності. Держсекретар побажала, щоб це зібрання послужило реперною точкою в розробці нових алгоритмів реабілітації поранених.

Народний депутат України Олексій Леонов, звертаючись до присутніх, наголосив, що метою обговорення є пошук нових ініціатив, які здатні покращити ситуацію у сфері протезування та реабілітації, пропозицій щодо змін в нормативно-законодавчій базі, відвертої розмови про проблеми, які заважають реалізації потенціалу нашого регіону, та ідей щодо шляхів їх вирішення.

 

– Склад учасників та їх фаховий рівень, наявні канали для комунікації на всіх рівнях влади, можливості для внесення законодавчих ініціатив відкривають перед нами широке поле для дій, – додав парламентар.

Народна депутатка України Юлія Діденко у своєму виступі зазначила, що важливим етапом реабілітації є створення умов для інтеграції людини у суспільство: створення інклюзивних просторів, оснащення будівель і транспорту, оздоровча кампанія, підвищення обізнаності людей, які потребують такої допомоги і підтримки, зміна суспільної думки про людей з обмеженими фізичними можливостями – це також дуже важливі кроки, які наближають нас до європейських цінностей.

З вітальними словами також виступили голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко, радниця Міністра соціальної політики Олена Кульчицька.

Під час обговорення нагальних питань круглого столу модераторкою заходу виступила керівник державного закладу «Український медичний центр реабілітації матері та дитини Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Одарій-Захар’єва.

До дискусії долучилися такі провідні фахівці, як:

 

– директор Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Кольцов;

 

– представник урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Одеської обласної військової адміністрації Олег Соколов;

 

– директор КУ «Одеський обласний центр допомоги ветеранам війни» Оксана Алєксєєва;

– генеральний директор «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Люстдорф» Міністерства охорони здоров’я України Анатолій Садовник;

 

– заступник директора Департаменту охорони здоров’я Одеської військової адміністрації Анжела Попадюк;

 

– директор ДП «Клінічний санаторій імені Горького» ПРАТ «Укрпрофздоровниця» Тетяна Малихіна;

–  директор КНП «Міська клінічна лікарня № 10» Одеської міської ради Денис Себов;

 

– в.о. директора департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради Левон Нікогосян;

 

– генеральний директор КНП «Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я» ООР Оксана Денисенко;

– генеральний директор КНП «Балтська багатопрофільна лікарня» Балтської міської ради» Роман Кацмаза;

 

– голова ГО «Національна рада з охорони здоров’я та безпеки» Микита Карпенко;

 

– т.в.о. завідувача кафедри психології та педагогіки Одеського державного університету внутрішніх справ Людмила Снігур.

 

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: