Контраст
Шрифт
В ОДУВС відбувся міжнародний науково-практичний круглий стіл «Службово-бойова підготовка як основа професійної діяльності поліцейських»
НАВС

30 листопада в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбувся Міжнародний науково-практичний круглий стіл «Службово-бойова підготовка як основа професійної діяльності поліцейських».



Організатором наукового заходу виступила кафедра тактико-спеціальної, вогневої та фізичної підготовки вишу.



Відкрив захід ректор університету доктор юридичних наук, професор Сергій Кузніченко, який привітав присутніх гостей та учасників, які приєдналися в онлайн-режимі, й відмітив, що проблематика круглого столу щодо службово-бойової підготовки поліцейських щороку набуває все більшої актуальності, оскільки перед поліцейськими постають все нові виклики та небезпеки в їх професійній діяльності, які потребують високопрофесійної підготовки, набуття нових знань та навичок, постійного підвищення кваліфікації задля ефективного протистояння загрозам та небезпекам як суспільства, так і їх власного життя.



Очільник вишу також подякував за участь іноземним партнерам та підкреслив важливість міжнародного формату науково-практичного заходу, який, об’єднуючи фахівців зрізних країн, сприятиме обміну міжнародним досвідом та передовими практиками організації та забезпечення службово-бойової підготовки поліцейських. Сергій Кузніченко побажав учасникам наукового заходу цікавої дискусії, плідної співпраці та нових успіхів.

Далі до присутніх звернувся начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Одеській області Юрій МЕРДЕНОВ, який зазначив, що службово-бойова підготовка є одним з пріоритетних напрямків, тому що від неї залежить якість виконання завдань поліцією. «Від професійних дій поліцейських залежить рівень довіри населення, тому наскільки професійно, якісно та ефективно ми будемо виконувати наші завдання, настільки рівень довіри населення до нас, як основний критерій нашої оцінки, буде підвищуватися», – додав він.



У роботі Міжнародного круглого столу взяли участь представники закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання МВС України, ГУНП в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Вінницькій областях, Управління патрульної поліції в Одеській області ДПП, Штабу Антитерористичного центру при Службі безпеки України, працівники Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, ін ших підрозділів та громадських організацій.



До обговорення також долучилися фахівці з Болгарії, Румунії, Молдови та представники Харківського національного університету внутрішніх справ і Львівського державного університету внутрішніх справ, які в рамках програми академічної мобільності перебувають в ОДУВС.



Під час роботи круглого столу обговорено важливі сучасні та актуальні проблеми професійної підготовки поліцейських як основи професійної готовності Національної поліції України до виконання службово-бойових завдань, а також службової підготовки інших працівників правоохоронних органів, відповідно до закріплених повноважень.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: