Контраст
Шрифт
В ОДУВС вшанували пам’ять легенди карного розшуку Одещини Давида Курлянда
НАВС

01 лютого з нагоди 108-ї річниці від дня народження легенди карного розшуку Одещини Давида Курлянда, керівництво та курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ вшанували пам’ять відомого одеського міліціонера.

 

Майбутні оперативники – курсанти першого курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції разом з онуком Володимиром Курляндом відвідали музей історії університету, де ціла експозиція розповідає про величне життя головного сищика Одещини.



У 1958 році Давид Курлянд викладав у нашому виші – на той час в Одеській спеціальній середній школі міліції. Як практик та професіонал, він читав курсантам лекції зі спеціальних дисциплін, зокрема, з оперативно-розшукової діяльності.

 

«У 1948 році карний розшук Одеси складався лише з трьох працівників, серед яких був і Давид Михайлович. Тоді він прийшов до вашого навчального закладу і відібрав 14 курсантів, які згодом і склали підрозділ карного розшуку Одеси. Вони були асами, професіоналами своєї справи і всі – випускники вашого вишу», – розповів курсантам Володимир Курлянд. Онук Давида Курлянда передав до музею університету книжечку, яку його дідусь носив при собі на фронті «Стихи Василия Тёркина» та нагороди відомого одеського міліціонера.



Разом з тим, керівний склад та курсанти університету відвідали могилу Давида Курлянда, віддавши данину пам’яті та поваги легендарному сищику Одещини.


Минає час, приходять у світ нові і нові покоління, і наше завдання – зберегти народну пам’ять про подвиги, героїзм і мужність тих, хто самовіддано довів людську велич і силу у боротьбі зі злочинністю.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: