Контраст
Шрифт
В рамках програми обміну CEPOL 2021 до ОДУВС завітали фахівці з Литовської Республіки
НАВС

З метою участі у програмі обміну CEPOL 2021 до Одеського державного університету внутрішніх справ прибули фахівці з Литовської Республіки: головний спеціаліст відділу координації та моніторингу Департаменту запобігання корупції Спеціальної слідчої служби Ольга Мешкієне, головні слідчі відділу операцій зі злочинності Ради спеціальних завдань Служби розслідування фінансових злочинів при МВС Литовської Республіки Сімас Станкікас та Олексій Коновалов. 06 вересня в рамках візиту відбулась зустріч іноземних фахівців з ректором університету В’ячеславом Аброськіним та керівним складом вишу.



Учасники зустрічі обговорили питання, пов’язані зі змінами у антикорупційному законодавстві обох країн, відповідальністю, яка передбачена за порушення відповідних антикорупційних норм, а також схожі та відмінні риси антикорупційних систем Литовської Республіки та України.



Пані Ольга відмітила, що значну роль у сфері запобігання та протидії корупції в Литовській Республіці відіграє інформаційно-просвітницька діяльність, направлена на профілактику проявів корупції та підвищення обізнаності населення про необхідність дотримання вимог антикорупційного законодавства.



Протягом першого дня візиту, який триватиме до 10 вересня, іноземні гості мали нагоду відвідати оновлений музей університету та детальніше ознайомитися з майже сторічною історією становлення та розвитку нашого закладу освіти.



Фахівці Литовської Республіки також відвідали сучасні навчальні полігони вишу, які використовуються у підготовці кваліфікованих фахівців для підрозділів Національної поліції України.



В спеціалізованій інтерактивній аудиторії для відпрацювання навиків реагування поліцейських на випадки домашнього насильства професор кафедри адміністративної діяльності поліції Олена Ковальова розповіла про особливості комплексного підходу до підготовки курсантів, який включає в себе знання та вміння застосовувати законодавство, вміння комунікувати з усіма учасниками конфлікту, а також дотримання поліцейськими заходів особистої безпеки.



Учасникам делегації також було представлено психолого-криміналістичний полігон подвійного призначення «Кризова кімната, дружня до дитини» та «Впізнання поза візуальним та аудіоспостереженням».

 

Разом з цим, професор кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення Карен Ісмайлов представив гостям новітню розробку – освітню платформу Virtual education, за допомогою якої курсанти та студенти можуть набувати практичні навики з проведення огляду місця події, не виходячи з аудиторії.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: