Контраст
Шрифт
Вебінар Консультативної місії ЄС в Україні
НАВС

19 жовтня в Національній академії внутрішніх справ відбувся вебінар Консультативної місії Європейського Союзу в Україні «Процесуальне інтерв’ю: модель PEACE та інтерв’ювання дітей, які є потерпілими або свідками в справах про злочини».

Захід проведено в межах занять з навчальної дисципліни кафедри кримінального процесу НАВС «Організація роботи слідчо-оперативної групи» для курсантів 4-го курсу навчально-наукового інституту № 1, які невдовзі поповнять лави працівників органів досудового розслідування.

 

Вебінар Консультативної місії ЄС в Україні

 

До вебінару долучився науково-педагогічний склад кафедр кримінального процесу, криміналістики та судової медицини, наукової лабораторії з питань превентивної діяльності та запобігання корупції ННІ № 3 НАВС, а також інших підрозділів академії.

 

Вебінар Консультативної місії ЄС в Україні

 

Розпочав захід Збінек Ванічек – провідний радник КМЄС з питань кримінальних розслідувань, який привітав учасників і презентував вебінар, розроблений фахівцями місії. Спікерами виступили тренери КМЄС в Україні з питань кримінальних розслідувань Рафал Вейгел (Республіка Польща) та Мілена Марінова (Республіка Болгарія).

 

Вебінар Консультативної місії ЄС в Україні

 

Експерти КМЄС в Україні, маючи багаторічний досвід практичної роботи в зазначеній сфері, ознайомили учасників вебінару з європейським досвідом проведення інтерв’ювання дітей.

У своїй презентації польський експерт детально поінформував про модель інтерв’ювання PEACE, що була створена правоохоронними органами спільно із психологами Великої Британії з метою зменшення кількості хибних зізнань, які були результатом агресивних методик допиту, і спрямована на його проведення в стилі бесіди. Тренер акцентував увагу учасників на принципах й етапах проведення такого інтерв’ювання.

 

Вебінар Консультативної місії ЄС в Україні

 

Продовжила захід Мілена Марінова, яка ознайомила учасників заходу з особливостями проведення допиту дітей, зокрема щодо психологічних факторів, що впливають на зміст і форму показань та необхідність проведення інтерв’ю в середовищі, дружньому до дитини, етапами його проведення й підготовки до нього.

 

Вебінар Консультативної місії ЄС в Україні

 

Тема обговорення зацікавила майбутніх слідчих, які отримали відповіді на актуальні питання від іноземних фахівців. Професор кафедри кримінального процесу полковник поліції Вікторія Зарубей зауважила, що навчання курсантів здійснюється з урахуванням європейського досвіду.

 

Вебінар Консультативної місії ЄС в Україні

 

З огляду на карантинні обмеження, така форма проведення заходів є ефективною і дає змогу залучити одночасно значну кількість учасників у режимі онлайн.

Дякуємо тренерам й організаторам за цікавий і змістовний захід та очікуємо на продовження плідної співпраці.

Відділ міжнародного співробітництва, кафедра кримінального процесу НАВС

Схожі новини: