Контраст
Шрифт
Вебінари ДЮІ об’єднують поліцейський досвід Європи
НАВС

За ініціативою ОБСЄ та за підтримки відділу комунікації та міжнародних зв’язків у Донецькому юридичному інституті відбувся вебінар зі спостерігачами ОБСЄ , у тому числі за участі офіцера з гендерних питань у Маріуполі, офіцера взаємодії зі ЗМІ в Донецькій області та старшої прес-асистентки ОБСЄ у Києві. Тема конференції була дуже актуальною в умовах сьогодення: «Жінки на лінії розмежування».

Представниця ОБСЄ з гендерних питань у Маріуполі розповіла про діяльність організації по відношенню до жінок, дітей та людей похилого віку. Нещодавно у Маріуполі розпочав свою роботу Центр допомоги жертвам домашнього насильства, головним аспектом роботи якого є запобігання насильства та надання психологічних та юридичних консультацій.

До того ж, прес-асистентка організації презентувала брошуру «Жінки на лінії розмежування», яка містить 15 реальних історії жінок на Донбасі. Серед страждань і смутку на лінії зіткнення на сході України є дивовижні жінки, які щодня докладають зусиль, щоб змінити життя на краще. Лідерки місцевих ґромад і спостерігачки СММ ОБСЄ налагоджують взаємини між людьми, привносячи свій часом непомітний, проте практичний і суттєвий внесок у справу розбудови сталого миру.

Одна із реальних історій, яка надана у брошурі, є досвід керівниці патрульного центру пані Тінатін. Вона побачила конфлікт зблизька і на собі відчула його сповна. Щодня відправляючись у патрулювання вздовж лінії зіткнення, вона та її колеги стикалися з бойовими діями та їхніми наслідками для цивільного населення : «Перебування в самому центрі конфлікту, що приніс стільки болю та страждань, може бути вкрай важким. Але інколи, допомагаючи реальним людям, нам вдається реально змінити ситуацію на краще», - наголошує пані Тінатін.

В онлайн режимі долучилися наші курсанти та курсантки з Маріуполя та Кривого Рогу, які приймали активну участь у вебінарах, з інтересом сприймали інформацію та брали участь в обговоренні з представниками конференцій.

Схожі новини: