Контраст
Шрифт
Великий мандрівник та ревнитель істини: у ЛьвДУВС вшанували пам'ять Григорія Сковороди
НАВС

У Львівському державному університеті внутрішніх справ відбувся захід з нагоди річниці з дня народження українського філософа, поета та педагога Григорія Савича Сковороди.

 

Зі вступними словами до присутніх звернулася мистецтвознавиця, фахівець відділення соціально-гуманітарної роботи Людмила Андрушко.

 

«Сковорода не лише творив мудрі ґрунтовні книги, але й подавав практичну науку гармонійного життя у світі», – зауважила вона.

 

Ведучі заходу, курсантка факультету №1 Юліана Літвінова та студентка Інституту права Богдана Ониськів, зачитали натхненні прозові рядки, присвячені Сковороді.

 

«Сьогодні ми маємо нагоду пройтися стежками його життя, перечитати сторінки його творів. Долучитися до його мудрості та світлого поетичного слова справа честі для нас», – відзначила Юліана Літвінова.

 

Під час заходу також виступили талановиті вихованці ЛьвДУВС. Курсант факультету № 1 Артем Даниленко продекламував вірш Григорія Сковороди «De Libertate», а студент Інституту управління, психології та безпеки Денис Свинарик зачитав поезію «О спокою наш коханий! Де тебе знайти в наш час?».

 

Вихованка Інституту управління, психології та безпеки Тетяна Сою виконала зворушливу композицію «Свіча». Також пролунала пісня «Океану Ельзи» та гурту «Один в каное» під назвою «Місто весни», що присвячена Львову.

 

У другій частині заходу здобувачі переглянули документальний фільм «Великі українці. Григорій Сковорода». Він є частиною циклу про десятьох видатних українських діячів. Ведучий стрічки, актор Остап Ступка, розповів про незвичні факти з життя «мандрівного філософа» та розвіяв пов'язані з ним міфи.

Схожі новини: