Контраст
Шрифт
Викладачка ДДУВС відвідала міжнародний тренінг від CEPOL
Регіональний тренінг на тему: «Незаконний обіг зброї та вибухівки – розслідування щодо діяльності в онлайні, пов’язані з тероризмом та «Дарквебом»» відбувся днями у Варшаві. Серед учасників – доцент кафедри кримінального права та кримінології ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Анастасія Філіпп.
НАВС

Науково-практичний захід провели під егідою Агентства Європейського союзу з навчання співробітників правоохоронних органів. До складу української делегації також увійшли представники Харківського національного університету внутрішніх справ, Одеського державного університету внутрішніх справ, Департаменту карного розшуку Національної поліції України, Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

 

 

Протягом п’яти днів викладачка ДДУВС проходила навчання під керівництвом практичних працівників, які мають власний досвід боротьби з незаконним обігом зброї. Тренерами стали представники поліції та аналітики з Франції, Бельгії, Іспанії та Великої Британії.

 

У рамках заходу вони торкнулися теми протидії торгівлі вогнепальною зброєю та її запасними частинами з використанням послуг міжнародних поштових компаній, розкрили певні особливості збору розвідувальних даних щодо ситуації легальної мережі, нелегального обороту, придбання та відслідковування боєприпасів. Лектори поділилися досвідом участі у заходах, спрямованих на посилення міжнародного співробітництва та обміну інформацією в галузі обігу вогнепальної зброї, обговорили методи профілактики незаконного обігу вогнепальної та іншої зброї.

 

 

«Позитивним моментом цього курсу стало те, що він мав практичну спрямованість. Спікери надавали багато практичних ситуацій, які необхідно було вирішити: це сприяло не лише якісному спілкуванню на задану тему, але й ознайомленню з національними особливостями протидії такому виду кримінальних правопорушень у європейських країнах», – відзначила Анастасія Філіпп.

 

Окрім набуття нового досвіду та знань, викладачка встигла поспілкуватися з колегами від інших делегацій, обмінятися професійними порадами та думками за темою курсу. Зокрема, з представниками Грузії, Азербайджану, Вірменії та Молдови.

 

 

За підсумками участі у регіональному тренінгу Анастасія Філіпп отримала сертифікат від CEPOL, а отримані знання та навички вже планує використовувати в освітньому процесі та підвищенні кваліфікації поліцейських.

 

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: