Контраст
Шрифт
Використання електронних (цифрових) доказів у кримінальних провадженнях
НАВС

Науковці Національної академії внутрішніх справ спільно з працівниками наукових установ, органів і підрозділів Національної поліції України розробили методичні рекомендації, у яких розглянуто основні поняття, особливості збирання та принципи роботи з електронними (цифровими) доказами, а також кримінально-процесуальні засади їх виявлення, огляду, фіксації, вилучення й упакування носіїв таких доказів.

Використання електронних (цифрових) доказів у кримінальних провадженнях

 

У підготовці зазначених рекомендацій взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки ННІ № 1 НАВС професори Олександр Корнейко та Валерій Хахановський, а також старший лейтенант поліції Владислав Школьніков.

 

Мета цих рекомендацій – надання базових знань правоохоронцям, які не є експертами у сфері сучасних інформаційних технологій і систем, щодо електронних (цифрових) доказів, правильного формулювання конкретних питань експертам, операторам і провайдерам для отримання інформації, необхідної під час розслідування кримінальних правопорушень, а також дотримання відповідних правил збирання й зберігання носіїв такої інформації. У рекомендаціях використано практичний досвід працівників Департаменту кіберполіції та Головного слідчого управління Національної поліції України, Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

 

Використання електронних (цифрових) доказів у кримінальних провадженнях

 

Рекомендації призначені для працівників слідчих й оперативних підрозділів Національної поліції, інших правоохоронних органів України, а також науковців, викладачів і здобувачів юридичної освіти.

Із зазначеним виданням можна ознайомитися у фонді загальної бібліотеки академії, а також в електронному репозитарії НАВС за посиланням: http://elar.naiau.kiev.ua/handle/123456789/17605.

 

Загальна бібліотека,
кафедра інформаційних технологій та кібербезпеки ННІ № 1 НАВС

Схожі новини: