Контраст
Шрифт
«Викрадачі зброї»: відкрите бінарне заняття з елементами поліцейського квесту для курсантів ДДУВС
У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ за участі представника ГУНП в Дніпропетровській області відбулось бінарне заняття з елементами поліцейського квесту під назвою «Викрадачі зброї».
НАВС

 

Участь у практичному занятті взяли курсанти 4-го курсу ННІП ПФПНП напрямків підготовки «Досудове розслідування» та «Стратегічні розслідування».

 

Бінарне заняття організовано викладачами кафедр кримінального процесу та стратегічних розслідувань та тактико-спеціальної підготовки. Необхідні поради та коментарі протягом заходу надавав здобувачам начальник відділу розслідування злочинів, вчинених ОГ та ЗО слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області полковник поліції Віталій Даниленко.

 

 

На першому організаційному етапі проведено інструктаж із заходів безпеки, доведені положення нормативно-правових актів з питань організації діяльності підрозділів НП України щодо виявлення та розслідування кримінальних правопорушень, умови фабули та здійснено розподіл здобувачів за ролями згідно сценарію. Варто зазначити, що під час побудови фабули використано досвід, здобутий за результатами участі НПП кафедри у тренінгу Агентства Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL) з протидії злочинам, що пов’язані з вогнепальною зброєю (Firearms Crime) у м. Будапешт (Угорщина).

 

 

 

На другому практичному етапі відпрацьовано проведення необхідних організаційних та процесуальних заходів, що передбачали роботу спільних слідчо-оперативних груп з перевірки оперативної інформації про діяльність організованої групи, складання відповідних схем, внесення інформації про вчинене кримінальне правопорушення до ЄРДР та проведення всього комплексу слідчих (розшукових) дій.

 

 

 

Згідно фабули на локації «Тренінговий центр» проведено огляд місця події та складені відповідні протоколи. Також проведено оперативне відпрацювання прилеглої території, встановлені можливі свідки та вилучені знайдені речові докази.

 

 

 

На навчальному полігоні «Розслідування воєнних злочинів» з використанням локації «Блок-пост» було проведено затримання озброєної банди, складено протокол та вилучені речові докази.

 

 

 

 

 

 

Важливою частиною квесту стало проведення процесуального затримання, організація і проведення впізнання поза візуальним спостереженням та допит підозрюваного із використанням можливостей «Слідчо-криміналістичного полігону».

 

 

 

 

 

 

Проведення таких бінарних занять є важливим складником освітнього процесу здобувачів. Цей метод дозволяє майбутнім поліцейським навчитися вирішувати типові службові ситуації та завдання, із якими вони можуть зіткнутися у своїй подальшій практичній діяльності, а також налагодити взаємодію між органами досудового розслідування та оперативними співробітниками.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: