Контраст
Шрифт
Візит до ОДУВС Координатора проєктів ОБСЄ в Україні та голови Офісу Ради Європи в Україні
НАВС

Ректор Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеслав Аброськін провів робочу зустріч з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні Генріком Вілладсеном та головою Офісу Ради Європи в Україні Стіном Ньорловим.



Сторони обговорили можливості для розширення подальшої співпраці, перспективні напрямки та ініціативи, які представляють спільний інтерес для обох сторін.



В ході робочої зустрічі ректора університету В’ячеслава Аброськіна з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні Генріком Вілладсеном та головою Офісу Ради Європи в Україні Стіном Ньорловим очільник вишу звернувся з проханням підтримати ініціативу колективу університету щодо створення на базі закладу вищої освіти Центру поліцейської медіації, де б вже сьогодні була можливість працювати з майбутніми поліцейськими, які в подальшому нестимуть службу на тимчасово окупованих територіях, або з мешканцями окупованих територій.



«Ми говоримо про поліцейську медіацію для того, щоб ми дійсно планували звільнення наших територій і вже сьогодні розуміли, як поліцейські там будуть нести службу. Тому важливо створення такого медіаційного центру, який би дійсно виховував майбутніх поліцейських для несення служби на тимчасово окупованих територіях», – додав В’ячеслав Аброськін.


Своєю чергою, Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен відмітив, що це надзвичайно цікава ініціатива і ОБСЄ має досвід роботи з цього питання: «Після завершення війни між Сербією і Хорватією була частина території, яка мала бути реінтегрована до Хорватії, і саме тоді відбувалася робота, пов’язана з медіацією, зокрема створенням спільних патрулів, і це все відбувалося за підтримки ОБСЄ».



Тож за підсумками зустрічі було досягнуто домовленості щодо продовження вже існуючої тісної співпраці, а також проведення у новому навчальному році зустрічей міжнародних експертів з курсантами та студентами університету.

 

Міжнародні гості мали нагоду ознайомитися зі славетною історією нашого навчального закладу, завітавши до музею університету, та відвідати сучасні навчальні полігони, які використовуються в освітньому процесі вишу.



Ректор університету В’ячеслав Аброськін подякував Координатору проєктів ОБСЄ в Україні за надану підтримку у створенні на базі університету інтерактивної кімнати для відпрацювання навиків реагування поліцейських на випадки домашнього насильства.


Під час візиту Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Генріка Вілладсена та голови Офісу Ради Європи в Україні Стіна Ньорлова до Одеського державного університету внутрішніх справ очільник вишу В’ячеслав Аброськін представив іноземним фахівцям створений в університеті навчальний полігон подвійного призначення «Кризова кімната, дружня до дитини» та «Впізнання поза візуальним та аудіоспостереженням».



Ректор університету відмітив, що вказаний полігон використовується не лише під час проведення практичних занять з курсантами та працівниками Національної поліції України при підвищенні їх кваліфікації, а й при проведенні слідчих дій в рамках діючих кримінальних проваджень.



Міжнародні фахівці відзначили важливість створення та використання зазначеного полігону при підготовці майбутніх правоохоронців.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: