Контраст
Шрифт
Вразили рівнем професійних знань та компетенцій: курсанти ДДУВС захистили стажування
У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся захист стажування з елементами поліцейського квесту. Вміння працювати в команді, кваліфіковано складати службову документацію та оперативно орієнтуватися на місці подій демонстрували здобувачі вищої освіти усіх курсантських спеціальностей.
НАВС

Так, курсанти 4 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції більш детально зупинилися на діяльності слідчо-оперативних груп за фактами вчинення воєнних злочинів, а також особливостях досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених в умовах воєнного стану. Перевіряли професійні компетенції курсантів викладачі ДДУВС та практичні співробітники від слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області ДСР НПУ.

 

 

 

Для захисту використано можливості навчального полігону «Воєнні злочини», опрацьовано практичні навички на локаціях «Катівня», «Місце масового поховання», «Місце падіння уламків ракети».

 

 

А от квест для 3 курсу факультету кримінальної поліції зосереджувався на діях оперативного працівника в процесі реагування на заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення. Курсанти продемонстували навички складання оперативно-службових та процесуальних документів, пройшли тестування та надали звітну документацію щодо проходження практики. Вона містила, зокрема, щоденник стажування, характеристику-відгук від практичного підрозділу, звіт за результатами стажування та пропозиції щодо вдосконалення навчального процесу і покращення організації стажування на посаді оперативного працівника кримінальної поліції.

 

 

Усі практичні завдання курсанти виконували у групах по 4-5 осіб. Це надало можливість оцінити готовність майбутніх правоохоронців до виконання завдань протидії злочинності як самостійно, так і у складі оперативних груп.

 

Захист стажування здобувачів 3 курсу факультету превентивної діяльності теж відбувся на тематичних локаціях університету. Відпрацьовували, зокрема, алгоритми дій працівників поліції із запобігання та протидії домашньому насильству, реакцію на факти вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху та навички забезпечення публічного порядку та публічної безпеки. Завдання включали тематичні фабули з прикладами поширених службових ситуацій в діяльності поліцейських підрозділів превентивної діяльності.

 

 

 

 

Окрім викладачів кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС, до складу комісії увійшла представниця територіального підрозділу Національної поліції – старша інспекторка з особливих доручень ВАП УПД ГУНП у Дніпропетровській області майор поліції Наталя Шичкіна.

 

 

Наприкінці захисту комісія підвела підсумки роботи кожного курсанта, роз’яснила типові помилки. За результатами захисту усі здобувачі вищої освіти отримали позитивні оцінки.

 

 

Члени комісії відзначили високий рівень підготовки курсантів під час стажування в практичних підрозділах та побажали успішного складання державної атестації.

 

Схожі новини: