Контраст
Шрифт
Європейський досвід для українських правоохоронців: викладач ДДУВС взяв участь у міжнародному навчанні
У м. Каунас (Литва) пройшов тренінг для поліцейських «Критично важливі навички правоохоронців при реагуванні на напади в громадських місцях». Участь у тренінгу взяв викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки ДДУВС.
НАВС

 

Тренінг організовано Литовською школою поліції спільно з Організацією забезпечення безпеки від високого рівня ризиків Європейського Союзу (EU-HRSN).

 

Участь взяли понад 50 офіцерів з різних країн. До тренінгу долучилися працівники екстреної медичної допомоги, представники Служби громадської безпеки при МВС тощо.

 

Модераторами були керівник 2-го відділу Управління професійних навичок литовської школи поліції Сімонас Балтрушайтіс та головний експерт Організації забезпечення безпеки від високого рівня ризиків Європейського Союзу (EU-HRSN) Грегоріо Салазар.

 

 

Вадим Фурса, викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки, зазначає, що учасники тренінгу активно обмінювалися досвідом: відпрацьовували тактичні навички реагування на збройні напади в публічних місцях, опановували тактику реагування та управління ситуацією з кількома жертвами, які постраждали від нападу «активного стрільця».

 

Учасникам тренінгу було продемонстровано ряд відеоматеріалів реальних ситуацій збройного нападу в громадських місцях з бодікамер поліцейських, вуличних камер, камер з мобільних телефонів випадкових свідків тощо. Ці матеріали дозволили виокремити помилки, допущені в минулому, визначити найкращі практики реагування на ситуації з «активним стрільцем».

 

 

Практична частина тренінгу включала напрацювання навичок оцінки ситуації екіпажем, який першим реагує на ситуацію, пов’язану з «активним стрільцем» та навичок ідентифікації «активного стрільця» у натовпі; відпрацювання алгоритмів евакуації людей; вдосконалення навичок ведення вогню з пістолета в умовах значного скупчення людей, навичок вибору оптимальної позиції для здійснення пострілу по «активному стрільцю» тощо.

 

 

За результатами тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

 

Інформація, отримана від організаторів міжнародного заходу, буде використана у навчальних та навчально-методичних матеріалах, фахових наукових публікаціях.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: