Контраст
Шрифт
З вірою у перемогу, мир і процвітання України!
У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся пам’ятний тематичний захід з нагоди річниці війни рф проти України.
НАВС

Розпочали зустріч з виконання Державного Гімну України.

 

 

Першим до присутніх звернувся ректор закладу освіти полковник поліції Андрій Фоменко, який зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення колектив університету продемонстрував спроможність об’єднувати зусилля у протистоянні агресорові, реалізовувати волонтерські та наукові проекти, допомагати Збройним Силам України та вимушено переміщеним громадянам.

 

 

«За час війни працівники та здобувачі вищої освіти університету долучалися до гуманітарних акцій: відвідували поранених військових та надавали їм необхідну допомогу; виготовляли окопні свічки; проводили творчі конкурси для дітей; брали участь у заходах з сортування, пакування та видачі гуманітарної допомоги відповідним категоріям населення; постійно брали участь у виробництві засобів захисту, плели маскувальні сітки, виготовляли спальні мішки, готували їжу та формували продуктові набори, забезпечували населення та військових питною водою на окупованих територіях, реалізовували різні проєкти для потреб Збройних Сил України», – розповів він.

 

 

 

 

Ректор згадав й інші ініціативи: надання юридичної та психологічної допомоги військовим і їхнім родинам, забезпечення прихистком переселенців із тимчасово окупованих територій, відкриття пункту незламності, участь колективу університету у донорських акціях тощо.

 

Андрій Фоменко також зазначив, що серед викладачів та студентів ДДУВС є ті, хто пішов захищати Україну та наразі гідно відстоюють її кордони, виборюють можливість усім нам працювати та навчатись.

 

«У кожного свій фронт, ваш фронт, як здобувачів вищої освіти, – опановувати професію та бути гідним звання поліцейського. Серед вас є ті, хто приїхав з окупованих територій України і теж продовжують навчатись. Ви всі разом маєте усвідомити свою незламність на шляху до перемоги», – звернувся ректор до курсантів.

 

Майбутні поліцейські поклали квіти до Меморіалу загиблих захисників України. Присутні вшанували їх хвилиною мовчання.

 

 

 

 

 

У пам’ятний день в університеті згадали подвиг та назвали поіменно 117 правоохоронців, полеглих під час виконання службових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

 

У ході заходу відзначили працівників, які впродовж року активно займалися волонтерською роботою, проявляли милосердя та співчуття до горя людей.

 

 

 

Пам’ятну медаль «55 років ДДУВС» ректор вручив найактивнішим працівникам, курсантам та студентам.

 

 

 

 

 

«Сьогодні мрія в усіх нас одна. Нехай у кожну родину прийде злагода, у кожну домівку – достаток, на українську землю – перемога, а з нею – тисячолітні мир і процвітання»: такими словами завершився пам’ятний тематичний захід, присвячений річниці війни в Україні.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: