Контраст
Шрифт
Захист дітей: як взаємодіяти поліції та соціальним службам?
Інспектори патрульної поліції з Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей, які наразі проходять підвищення кваліфікації на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, зустрілися зі спеціалістом Служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА Олесею Білько.
НАВС

Практичне заняття відбулося у рамках дисциплін «Запобігання та протидія домашньому насильству» і «Взаємодія поліції та суспільства».

 

 

 

 

У ході навчань поліцейські разом зі старшим викладачем кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Миколою Репаном розглянули актуальні проблеми захисту дітей, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Усе це за конкретними фабулами – ситуаціями з практики, якими ділилися спікери та безпосередньо правоохоронці.

 

Завдання поліцейських – з урахуванням норм діючого законодавства та вже напрацьованих практик вирішити, як діяти у тій чи іншій ситуації.

 

Микола Репан розповідає: такі заняття для поліцейських будуть проводитися систематично, адже співпраця поліції з іншими структурами у сфері соціального захисту дітей – процес, який необхідно відпрацьовувати та вдосконалювати.

 

«Під час тренінгу ми напрацювали шляхи взаємодії органів місцевого самоврядування, служб у справах дітей, центрів соціальних служб, закладів освіти, поліції та охорони здоров’я. Таким чином, ми якнайбільш широко опрацювали процес забезпечення соціального захисту дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах», – зазначив Микола Іванович.

 

 

 

 

Відділення зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
13.03.2023
У ДДУВС відбулася Регіональна науково-практична конференція УАППО «Правоохоронці України – сила в єдності»
Центральною темою заходу стало питання запобігання та протидії домашньому насильству у період дії воєнного стану. Мета дискусії – можливість обміну досвідом між представницями та представниками різних правоохоронних органів, інституцій, громадських о...
22.03.2024
Бінарне заняття з тактичної підготовки для здобувачів ДДУВС та «Академії поліції»
На тактичному полігоні відпрацьовано теми домедичної та військово-інженерної підготовки.