Контраст
Шрифт
Застосування процедури процесуального інтерв’ю для розслідування воєнних злочинів: представниця ДДУВС взяла участь у навчальній програмі
Професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Вікторія Рогальська взяла участь у триденній навчальній програмі «Процесуальне інтерв’ю для справедливого та ефективного правосуддя».
НАВС

Захід організовано JustGroup і Norsk senter for menneskerettigheter - Norwegian Centre for Human Rights за підтримки МЗС Норвегії (Utenriksdepartementet (Norge)) та Програми Нансена для України.

 

Навчання проходило у м. Краків (Польща). Серед учасників – представники Офісу Генерального прокурора, Національної поліції України та НАБУ. Тренерами стали міжнародні експерти із процесуального інтерв’ю, які приїхали з Норвегії та Великої Британії.

 

Основний фокус навчальної програми було спрямовано на застосування процедури процесуального інтерв’ю для розслідування воєнних злочинів під час допитів вразливих категорій осіб.

 

 

«Проведення допиту у форматі процесуального інтерв’ю надає можливість органам досудового розслідування найбільш безпечно й ефективно отримати інформацію під час розслідування кримінальних правопорушень, зокрема й воєнних злочинів. Це дозволяє забезпечити процесуальні гарантії всіх учасників провадження, що сприяє реалізації справедливого судочинства», – акцентує Вікторія Рогальська.

 

 

ДДУВС є постійно діючою платформою для експертних обговорень впровадження процесуального інтерв’ю. Актуальність застосування цього методу на практиці обумовлена тим, що процесуальне інтерв’ю використовують у своїй діяльності слідчі Міжнародного кримінального суду під час проведення допитів щодо воєнних злочинів, вчинених на території України. До розслідування воєнних злочинів активно залучаються і слідчі Національної поліції України.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: