Контраст
Шрифт
Зустріч керівництва ХНУВС з учасниками програми всеукраїнської академічної мобільності – курсантами ДДУВС
НАВС

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко та перший проректор Дмитро Швець провели зустріч із здобувачами освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, які беруть участь у програмі всеукраїнської академічної мобільності «Студентська Академічна Мобільність (САМ) Україна», що є однією із компонентів програми Європейського Союзу «House of Europe» та фінансується Британською Радою.

Під час спілкування ректор наголосив на дружніх відносинах між університетами, яким участь у програмі академічної мобільності дозволить удосконалити та уніфікувати підходи до навчального процесу у питаннях організації навчальних занять, сприятиме обміну сучасними методами та інструментами їх проведення тощо. Також Валерій Сокуренко ознайомив молодь з проєктами, в реалізації яких бере участь колектив університету, поділився планами щодо розвитку матеріально-технічної бази вишу тощо.

Від імені курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Аліна Лукомська подякувала ректору, колективу Харківського національного університету внутрішніх справ за гостинність, знання, які вони отримують в межах цієї програми, за можливість поспілкуватися зі своїми однолітками, обмінятися з ними досвідом навчання й отримати нові позитивні емоції.

Під час перебування в партнерському закладі вищої освіти учасники обміну проходять навчання відповідно до розкладу навчальних занять кожного з університетів. За результатами навчання передбачено підсумковий контроль за двома дисциплінами: «Кримінальний процес» та «Криміналістика», загальний обсяг яких складає 6 кредитів (ЄКТС), що відповідає умовам реалізації проєкту з академічної мобільності між закладами вищої освіти в межах України.

Курсанти ДДУВС ознайомилися з матеріально-технічною базою Харківського поліцейського вишу, умовами навчання, організацією самостійної роботи курсантів, навчально-методичним та програмним забезпеченням, використанням навчальних полігонів під час проведення занять, удосконалили навички академічної комунікації, роботи в команді та ін. Усе це сприяє зростанню позитивної мотивації для їх подальшого професійного розвитку.

За результатами отриманого досвіду заклади вищої освіти зможуть напрацювати власні методичні рекомендації з розробки та проведення програм академічної мобільності курсантів і поширити отриманий досвід на інші заклади вищої освіти України зі специфічними умовами навчання.

 

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: