Контраст
Шрифт
ХНУВС: Готуємо поповнення для об'єднаних територіальних громад України
НАВС

75 слухачів розпочали навчання на курсах спеціалізації дільничних офіцерів поліції, закріплених за поліцейськими дільницями об’єднаних територіальних громад. З нагоди початку проведення курсів у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи, в яких взяли участь ректор університету Валерій Сокуренко, начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко, начальниця управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ Майя Бреславська, начальник Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони Олександр Залізняк, проректори університету, керівництво інституту післядипломної освіти ХНУВС.

Незважаючи на надзвичайно важкий для України час, коли триває повномасштабна війна росії проти нашої держави, відновлюється реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади», започаткованого у 2019 році.

Харківський національний університет внутрішніх справ в черговий раз розпочав навчання для дільничних офіцерів поліції, підготовка яких відбувається за підтримки IСITAP (Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США).

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг воїнів, правоохоронців, усіх полеглих під час виконання бойових завдань та службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

75 поліцейських прибули на навчання з підрозділів Головних управлінь Національної поліції та Управлінь патрульної поліції 11 областей України. Вони опановуватимуть загальноправові дисципліни, домедичну, тактико-спеціальну та вогневу підготовки. Успішність та ефективність навчального процесу протягом місяця забезпечуватимуть кращі викладачі та тренери. 

Вітаючи слухачів курсів, ректор університету Валерій Сокуренко зазначив, що, незважаючи на війну, навчальний процес триває і держава потребує кваліфікованих кадрів. Після завершення навчання ряди Національної поліції поповняться мотивованими фахівцями, які самовіддано захищатимуть права та свободи громадян, суверенітет і територіальну цілісність України, які сьогодні ціною власного життя відстоюють наші захисники і захисниці.

Якісних знань, наполегливості у навчанні побажала слухачам курсів начальниця управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ Майя Бреславська. Вона підкреслила, що сьогодні кожен громадянин України на своєму місці має робити усе якнайкраще, адже кожний успіх — це внесок у нашу спільну перемогу над ворогом. 

Начальник ГУНП у Вінницькій області полковник поліції Іван Іщенко наголосив, що на нових кваліфікованих фахівців із нетерпінням чекають у практичних підрозділах та територіальних громадах.

Після завершення урочистостей для слухачів курсів розпочалися заняття за розкладом.

Схожі новини: