Контраст
Шрифт
ХНУВС відвідали колеги з Чехії у межах реалізації проєкту «Співробітництво у сфері розвитку безпеки з Україною 2020»
НАВС

Триває співпраця Харківського національного університету внутрішніх справ з колегами Чеської Республіки. У межах реалізації проєкту «Співробітництво у сфері розвитку безпеки з Україною 2020» університет відвідали координатор міжнародної освіти відділу міжнародної освіти управління поліцейської освіти і службової підготовки Чеської Республіки підполковник поліції Мирослав Кортан, радник бюро кримінальної поліції та слідчої служби Чеської Республіки підполковник поліції Мартина Петровичова та лекторка відділу поліцейської і службової освіти Чеської Республіки капітан поліції Яна Хмельова. Мета візиту – ознайомлення зі станом впровадження однієї з передових практик допиту надзвичайно вразливих осіб в освітній процес у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

Із представниками Чехії зустрілися перший проректор університету полковник поліції Дмитро Швець, проректор Леонід Могілевський і начальник відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко.

Над реалізацією проєкту «Співробітництво у сфері розвитку безпеки з Україною 2020» університет співпрацює з чеськими колегами  з 2019 року. У ньому брали участь професор кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів факультету № 2 ХНУВС майор поліції Микола Стащак, доцент кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Тетяна Матюшкова, викладач цієї ж кафедри Владлена Приходько, доцент кафедри адміністративного права і процесу факультету № 1 підполковник поліції Олександр Пабат (http://univd.edu.ua/uk/news/5849).

У рамках цього проєкту університет отримав комплекти спеціальних демонстраційних ляльок для використання в освітньому процесі при проведенні навчальних занять з тактики допиту неповнолітніх потерпілих та свідків, осіб з обмеженими можливостями та інших у надзвичайно вразливому стані. Комплект складається з шести ляльок, а саме – три пари осіб: дівчинка-хлопчик, жінка-чоловік, бабуся-дідусь, – що виготовлені з м’яких матеріалів та мають відповідні анатомічні особливості приналежності до чоловічої чи жіночої статі. Ляльки активно використовуються в освітньому процесі при проведенні навчальних занять з дисциплін «Криміналістика», «Практикум з тактики проведення окремих слідчих дій», «Методика розслідування окремих видів злочинів».

 

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: