Контраст
Шрифт
Інтеграція гендерних підходів у систему підготовки фахівців для сектору безпеки та оборони (ХНУВС)
НАВС

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, проректор університету Михайло Бурдін та помічниця ректора з гендерних питань Оксана Цукан взяли участь в онлайн-презентації Методичних рекомендацій з інтеграції гендерних підходів у систему підготовки фахівців для сектору безпеки та оборони України.

 

 

Методичні рекомендації були розроблені за ініціативи та підтримки Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, координувала створення – Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко. Для реалізації цього проєкту Харківський національний університет внутрішніх справ був обраний як базовий заклад освіти, а представники вишу залучені до колективу авторів.

Під час презентації Ольга Стефанішина акцентувала увагу на інноваційності методичних рекомендацій, розроблених для закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони, й зазначила, що це є гарним прикладом для інших ЗВО.

Заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила, що впровадження методичних рекомендацій є одним із перших, але вкрай важливих кроків для забезпечення реалізації принципу гендерної рівності.

Координаторка проєктів Посольства Швеції Ольга Сєдова наголосила: «Коли військові інтегрують гендерну рівність, то в суспільстві не залишиться більше секторів з гендерною дискримінацією».

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко підкреслила унікальність методичних рекомендацій – уніфікований підхід на стратегічному та оперативному рівні.

 

 

Ректор університету Валерій Сокуренко зазначив, що фахова підготовка поліцейських спрямована на дотримання принципів рівноправності, паритетності та взаємодії між здобувачами вищої освіти, що дозволить особовому складу Національної поліції України відповідати найвищим стандартам професійної звітності.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: