Контраст
Шрифт
Представники факультету кіберполіції ХНУВС допомогли знайти жінку, яка вчиняла домашнє насильство над дитиною
НАВС

Курсант 1 курсу факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ Дмитро Ющук і старший викладач кафедри кібербезпеки та DATA-технологій факультету № 6 Олексій Рвачов допомогли поліції зібрати дані про жінку, яка вчиняла домашнє насильство над дитиною.

Під час моніторингу українського сегменту мережі Інтернет учасниками університетського навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору в одній із груп новин у месенджері Telegram було виявлено повідомлення від інтернет-користувача, в якому він повідомляв про виявлені ним факти домашнього насильства, які вчиняла, як стверджував автор повідомлення, одна із користувачок соціальної мережі Instagram по відношенню до її 4-річного сина. До повідомлення було прикріплено знімки екрану із кадрами відеотрансляцій у соціальній мережі Instagram, на яких було зафіксовано жінку й дитину в момент побиття.

Представники університету провели пошук та здійснили аналіз інформації з відкритих джерел в мережі Інтернет, зібрали дані про особу жінки, яка могла бути зображена на стопкадрах із побиттям дитини, та передали інформацію працівникам ювенальної превенції ГУНП в Харківській області для перевірки та реагування у відповідності до законодавства України.

Від працівників харківської поліції було отримано інформацію, що за результатами перевірки встановлено особи жінки та дитини, які були зафіксовані в оприлюднених повідомленнях. На мати дитини складено адміністративний протокол за вчинення дій, передбачених ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – вчинення насильства у сім’ї. Хлопчика вилучено з сім’ї та передано під нагляд медиків.

Під час навчання в університеті здобувачі вищої освіти – майбутні працівники кіберполіції активно залучаються для надання допомоги працівникам Національної поліції України. Університет співпрацює з підрозділами Департаменту кіберполіції, ювенальної превенції, кримінального аналізу та досудового слідства.

Курсанти та студенти університету опановують не лише теоретичні знання та практичні навички, але й отримують особистий досвід протидії різним правопорушенням, розкриття кіберзлочинів тощо.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: