Контраст
Шрифт
Регіональне навчання щодо основних положень антикорупційного законодавства
НАВС

Сьогодні, 12 листопада в Луганському державному університеті внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка відбулось дистанційне регіональне навчання щодо основних положень антикорупційного законодавства (обмежень, заборон), а також правил етичної поведінки для працівників РСЦ ГСЦ МВС в Луганській області, Луганського НДЕКЦ МВС, ДУ «ТМО МВС України в Луганській області».

 

«Антикорупційне законодавство – це як живий організм, який кожен день функціонує своїми змінами, внесенням нормативних правок тощо. Тому знання цього законодавство не буває надмірним. Я впевнений, що в кожного з вас, із врахуванням ваших практичних напрацювань, є питання. Тому сьогоднішній вебінар – це чудова можливість разом із нашими викладачами обговорити та спільно знайти відповіді на питання сьогодення стосовно антикорупційного законодавства. Бажаю учасникам заходу плідної та результативної роботи», - наголосив у вступному слові ректор ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка Віталій Комарницький.

 

 

«Дійсно, в нашому законодавстві є багато проблем, неузгодженостей. Як показує практика, люди частіше допускають помилки, недоліки в своїй роботі саме через те, що не до кінця розуміють як правильно треба було поступити в тій чи іншій ситуації. Тому закликаю сьогодні всіх скористатися цією унікальною нагодою та плідно попрацювати. Ці навчання в системі МВС проводяться вже 4 рік поспіль і згідно статистичних даних ми маємо позитивну динаміку зниження правопорушень», - звернувся до присутніх начальник Управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук.

 

 

Навчання було поділено на блоки. Учасники заходу розглянули міжнародні підходи до виховання та доброчесності для працівників структур системи МВС, кримінальну та адміністративну відповідальність за порушення антикорупційного законодавства України, особливості кваліфікації корупційних злочинів у сфері службової діяльності, практичні аспекти запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, у тому числі у зв’язку із наданням адміністративних послуг, обмеження щодо одержання подарунків, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, спільної роботи близьких осіб. Для обговорення також були обрані питання організації роботи юридичної особи публічного права щодо співпраці з діловим партнерами, антикорупційних застережень в договорах юридичної особи публічного права із діловими партнерами, організації роботи щодо створення умов для повідомлень про факти порушень вимог антикорупційного законодавства та розгляду таких повідомлень.

 

 

Під час підбиття підсумків навчання щодо основних положень антикорупційного законодавства начальник відділу УЗК МВС України Сергій Яременко та перший проректор ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка Микола Карчевський подякували спікерам і учасникам за плідну роботу та окреслили теми майбутніх зустрічей у різних форматах.

Схожі новини: