Контраст
Шрифт
Робота круглого столу «Актуальні проблеми практики досудового розслідування кримінальних проступків»
НАВС

 

Сьогодні, 18 листопада, в режимі онлайн-конференції відбувся науковий захід Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка в партнерстві з Луганською обласною прокуратурою. Представники Луганського апеляційного суду, Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса», ГУНП в Луганській області, Луганської обласної прокуратури та ЗВО системи МВС розглянули проблемні питання, які виникають саме при розслідуванні кримінальних проступків, а також обговорили шляхи їх вирішення.

 

 

Ректор ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка Віталій Комарницький привітав учасників круглого столу та подякував усім, хто в такі складні часи відгукнувся на запрошення та бере участь у заході, присвяченому розв’язанню нагальних прикладних проблем, що виникають у правозастосуванні у зв’язку із запровадженням у законодавство України кримінальних проступків.

 

 

«Хочу звернути увагу, на те, що наш університет ретельно підготувався до навчально-методичного забезпечення підготовки фахівців з розслідування кримінальних проступків. Як відомою, відповідний процес стартував 1 липня цього року з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень». З метою забезпечення якісного процесу розслідування проступків викладачі нашого університету одними з перших в України розробили дистанційний курс «Спеціалізація дізнавачів Національної поліції України». Цей курс, будучи єдиним структурованим кейсом, передбачає набуття потрібних дізнавачу знань (завдяки лекційному матеріалу з відеозаписом певних слідчих дій), а також уможливлює ефективну перевірку знань (у спосіб виконання тестових завдань) й набутих спеціальних навичок (через складання процесуальних документів). Ще в березні поточного року були організовані та проведені перші курси з підвищення кваліфікації дізнавачів ГУНП Луганської та Донецької областей. Упевнений, що фаховий та представницький рівень, знання, досвід і належні професійні якості учасників нашого зібрання дадуть можливість виробити пропозиції та рекомендації, які сприятимуть підвищенню ефективності розслідування кримінальних проступків. Бажаю всім учасникам круглого столу міцного здоров’я, плідної та конструктивної роботи, успіхів у втіленні запланованого», - звернувся до присутніх Віталій Комарницький.

 

 

У своїх доповідях учасники заходу зупинилися на системі складів кримінальних правопорушень проти правосуддя у сфері здійснення та забезпечення нормальної діяльності органів дізнання, досудового слідства, прокуратури та суду; застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження у кримінальних провадженнях про кримінальні проступки; висновках спеціалістів, як нового процесуального джерела доказів; проблемних питаннях, які виникають під час розслідування кримінальних проступків тощо.

 

 

 

Схожі новини: