Контраст
Шрифт
У ХНУВС розпочалися курси спеціалізації працівників з дотримання прав людини Національної поліції України
НАВС

В інституті післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ розпочалися курси спеціалізації працівників з дотримання прав людини. 23 співробітника Управління дотримання прав людини Національної поліції України та 19 представників територіальних управлінь протягом двох тижнів проходитимуть навчання за програмою спеціалізації.

 

 

З працівниками Управління дотримання прав людини НПУ зустрілися ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко та начальник управління полковник поліції Руслан Горяченко. Ректор університету зазначив, що Національна поліція постійно реформується, впроваджуючи нові сучасні форми та системи роботи. Одна з таких – «Custody Records», що допомагає захищати права та безпеку, як затриманих, так і поліцейських, в ізоляторах тимчасового тримання. В університеті є відповідна навчальна база, полігони, де можна відпрацьовувати навички роботи  з цією системою. Валерій Васильович підкреслив, що для слухачів курсів буде проведено ознайомчу екскурсію по університету, щоб мати уяву про рівень та можливості поліцейського закладу освіти.

 

 

Руслан Горяченко наголосив, що впровадження системи «Custody Records» вивело систему забезпечення прав затриманих на новий рівень. Система ефективно діє у чотирьох містах України, зараз триває підготовка до її повноцінного запуску ще у трьох регіонах – Харківській, Луганській та Львівській областях. Впровадження «Custody records» націлене як на мінімізацію можливих випадків незаконного поводження із затриманими, забезпечення контролю за дотриманням їхніх прав і свобод, так і на захист персоналу ІТТ від неправдивих обвинувачень щодо неправомірного поводження із затриманими.

 

 

Заняття проводитимуть досвідчені фахівці науково-педагогічного складу університету. Особливу увагу буде приділено цілям та завданням інформаційної підсистеми «Custody records», її структурі та контенту, порядку роботи. Буде розглянуто організацію роботи кімнат для затриманих, ізоляторів тимчасового тримання, порядку складання процесуальних документів тощо.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: