Контраст
Шрифт
У ХНУВС відбувся другий випуск поліцейських офіцерів громад
НАВС

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся випуск 189 поліцейських офіцерів громад. Уже вдруге університет підготував фахівців за новим світовим зразком, які виконуватимуть свої службові обов’язки у 15 регіонах нашої держави та 120 об’єднаних територіальних громадах.

 

 

У заходах взяли участь заступник Голови Національної поліції України, генерал поліції третього рангу Олександр Фацевич, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Сара Лангенкамп, директор Регіонального програмного офісу ІСІТАР в Україні Майкл Холл, заступник директора Регіонального програмного офісу ІСІТАР в Україні Тімоті Яновік, представники програми ІСІТАР, особовий склад вишу, слухачі курсів.

 

Від імені Міністра внутрішніх справ Олександр Фацевич привітав випускників курсів із закінченням навчання та з 98-ю річницею створення в Україні інституту дільничних і вручив нагороди за сумлінну службу кращим дільничним офіцерам. Він зазначив, що головне призначення поліції – це профілактика правопорушень. «Історія служби дільничних продовжується й надалі. Упевнений, що саме ви впишите ще  не одну сторінку, гідну поваги й наслідування. Це будуть сторінки мужності, гідності, вірності Присязі та обраній справі».

Підготовка фахівців нової формації проходила за підтримки керівництва Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, Посольства Сполучених Штатів Америки та IСITAP. 

 

 

Керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Сара Лангенкамп подякувала керівництву МВС, Національної поліції, Харківського національного університету внутрішніх справ  за цей проєкт і наголосила, що він «закладає основи справжнього партнерства, коли і поліція, і громада спільно вирішують проблеми на своїх територіях. Очікування від вас дуже високі, але, я впевнена, ви зможете довести, що ви справжні й заслуговуєте на довіру людей. Закликаю вас підтримувати одне одного і ваших колег з інших областей, активно ділитися досвідом, показувати приклад своєю роботою і заохочувати інтерес інших громад до цього проєкту. Успіхів вам на цій дорозі, безпеки вам та вашим родинам!».

 

 

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал  поліції третього рангу Валерій Сокуренко підкреслив: «Два з половиною місяці ви навчалися в Харківському національному університеті внутрішніх справ. Навчання пройшли кращі з кращих. Я вдячний вам, що ви стали прикладом для перемінного складу, вдячний нашим іноземним партнерам, тренерам, які передали свої вміння, навички й методики, що відкривають нам доступ до міжнародних стандартів. Будьте справжніми, щоб громадяни відчували себе у безпеці й захищеними у будь-яку пору доби й у будь-якому місці, щоб ви надавали їм якісний сервіс, якісні поліцейські послуги. Цей проект є продовженням поліцейської реформи. Не зганьбіть себе, будьте послідовними, будьте вимогливими до себе, до своїх колег, і все у нас вийде. Служіть так, щоб вас поважали люди і захищав Господь Бог! Слава Україні!».

 

Відбулося вручення свідоцтв слухачам курсів.

 

 

Завершилися урочистості показовим виступом підрозділу Почесної варти та курсантського підрозділу барабанщиць університету. Після закінчення заходу присутні оглянули автомобілі, які отримують поліцейські для обслуговування своїх територіальних громад.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: