Контраст
Шрифт
В ОДУВС обговорили особливості проходження служби в поліції здобувачами освіти ЗВО МВС в умовах мирного та воєнного часу
НАВС

В Одеському державному університеті внутрішніх справ відбувся круглий стіл «Особливості проходження служби в поліції здобувачами освіти ЗВО МВС в умовах мирного та воєнного часу».

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся проректор університету доктор юридичних наук, професор Максим Корнієнко.



Війна змінила життя багатьох людей. Не стали виключенням і здобувачі вищої освіти МВС України. Вірні присязі, наші курсанти, магістри та ад’юнкти з початком війни стали на захист рідної землі та пліч-о-пліч з практичними працівниками протягом 2-х місяців несли службу в практичних підрозділах поліції. Це є безцінним досвідом, який без сумніву залишить слід в пам’яті та сподіваємось, вплине на усвідомлення важливості старанного здобуття знань та вмінь в стінах Alma mater.



Вимушений вихід із зони комфорту оголив наявні проблемні питання в багатьох сферах, в тому числі і щодо правових та організаційних особливостей проходження служби в поліції здобувачами освіти ЗВО МВС України. Правові виклики мають вирішуватись виключно в правовому полі, і як відомо, вже сьогодні оперативно були внесені зміни до Закону України «Про Національну поліцію», спрямовані в тому числі на удосконалення правового статусу курсантів та як наслідок покращення їх соціального забезпечення.



Круглий стіл став науковим майданчиком для дискусій та обговорення нагальних питань щодо організації освітнього процесу в особливих умовах; соціального захисту здобувачів освіти ЗВО МВС України; їх правового статусу та особливостей залучення до забезпечення публічної безпеки та порядку.

Під час опитування учасників круглого столу 127 респондентів визначились, що найбільшого подальшого дослідження та вдосконалення потребує питання участі здобувачів вищої освіти ЗВО МВС у забезпеченні публічної безпеки та порядку.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: