Контраст
Шрифт
73 поліцейських офіцерів громади завершили навчання
НАВС

Протягом 2,5 місяців поліцейські проходили навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки за спеціалізацією «Поліцейський офіцер громади». Це ще один випуск фахівців, яких університет підготував за новим світовим зразком. Свої службові обов’язки вони виконуватимуть у територіальних громадах десяти областей України – Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Черкаській.

Після вручення свідоцтв із завершенням навчання випускників курсів привітав голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов. Він зазначив, що бути поліцейським офіцером громади – це велика відповідальність: «Ваш авторитет – це показник довіри до поліції. Бережіть свою репутацію, будьте чесними й відданими справі. Сьогодні в Україні йде війна, яка змушує кожного з нас працювати більше і краще. Зберігайте вірність Присязі, віддано служіть народу України!».

Заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич наголосив, що основним призначенням поліції є профілактика правопорушень: «Співробітники підрозділу поліцейських офіцерів громади мають найвищий відсоток довіри громадян.  Виконуйте свої службові обов’язки зразково. Завжди пам’ятайте — вас відібрали серед багатьох кандидатів та навчали для того, аби ви працювали задля безпеки громади».

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко підкреслив, що, незважаючи на важкі часи, «поліція реформується, рухається уперед, і ми маємо робити усе, щоб люди у територіальних громадах відчували себе захищеними й у безпеці».

Начальник Управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ Майя Бреславська подякувала керівництву, викладачам, працівникам Харківського національного університету внутрішніх справ, які забезпечували навчальний процес й зробили усе, щоб поліцейські отримали необхідні знання: «Шановні випускники, вас чекають у громадах. Будьте відкритими, доступними для свого населення. Разом ми обов’язково переможемо!».

Від імені випускників курсів Анна Мороз запевнила, що поліцейські офіцери громад «докладуть усіх зусиль, виправдають очікування населення й стануть найкращими фахівцями, на яких будуть рівнятися інші».

Важливість підготовки поліцейських офіцерів громад підкреслив ректор університету Валерій Сокуренко: «Ви доклали максимум зусиль, щоб засвоїти знання та набути навичок, які обов’язково стануть вам у нагоді під час служби на благо України та наших громадян. Служіть і працюйте так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Підготовка поліцейських офіцерів громад проводиться за підтримки керівництва Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, Посольства Сполучених Штатів Америки та IСITAP. 

Схожі новини: